Hur ser handläggningen ut för uppehållstillstånd med anknytning?

2017-05-12 i Migrationsrätt
FRÅGA
Jag är en Svensk medborgare och har god relation med en tjej från Thailand för sju år sedan. Vi fick chatta, ringa och skicka bilder till varandra varje dag. Efter sex år fick jag resa till Thailand och bodde med henne till en månad, från och med 2016-03-0 1 till och med 2016-03-30. Vi levde som ett partner i Thailand under min tidsresa. Vi fick jätte många bilder tillsammans. Efter en månad fick jag tillbaka till Sverige och lämnade henne i Thailand. Vi har fortsätt med vår relation på samma sätt. I november 2016 bestämde hon att besöka mig i Sverige. Jag skickade inbjudan blankett till henne i Thailand. Hon fick visum till 90 dagar så fört. Hon åkte till Sverige och bodde med mig på samma Adress. Från och 2016 -12-01 till och med 2017 -02-28. Under den har tiden bestämde vi att leva tillsammans i Sverige.När hon fick tillbaka till Thailand, sökte hon uppehålltillstånd via internet. Vi är båda uppfyller kraven som står på migrationsverkets sida och handlar till[ någon vill flytta till Sverige]. Nu vår ansökan registerat hos migrationsverket. Det står på Min sida så här (I väntan på beslut).Jag vill gärna veta! Behöver hon göra intervju på ambassaden i Thailand?Om hon behöver! Hur lång tid tar det efter vår ansökan är registrerad hos migrationsverket?Om hon behöver inte göra intervju. Hur lång tid tar det för att fatta beslut?Kan hon söka visum igen för att besöka Sverige under den tiden hon väntar på sitt uppehållstillstånd. TACK FÖR DITT SVAR
SVAR

Hej,

Tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga.

Jag utgår från att ni inte är gifta och att hon har ansökt om uppehållstillstånd med anknytning. På Migrationsverkets hemsida hittar du vägledning i din fråga; en intervju vid en svensk ambassad eller generalkonsulat i Thailand kommer att genomföras som en del i ansökningsprocessen. Du kan läsa om alla steg från inlämning av ansökan till beslut genom att klicka här. Du kan också läsa om hur lång tid det har tagit för personer med liknande ansökningar genom att klicka här.

Kontakta Migrationsverket för specifik information om hennes ansökan och vilka alternativ det finns till besök i Sverige under handläggningstiden.

Med vänlig hälsning,

Lenita Pettersson
Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Migrationsrätt (1224)
2021-09-20 Försörjningskrav och uppehållstillstånd pga. anknytning
2021-09-10 Kan man få medborgarskap när man dömts till böter?
2021-09-07 Vad händer om ett barn hinner fylla 18 år under asylprocessen?
2021-09-06 Hur ska "skyndsamt" tolkas i 16 kan 4 § utlänningslagen?

Alla besvarade frågor (95741)