Vem som ska vara med på bouppteckning när testamente finns

En avliden har som enda efterlevande en syster och tre syskonbarn, men han har testamenterat alla sina tillgångar till en religiös församling. Vem ska vara med vid bouppteckningen?

Lawline svarar

Hej!

Tack för din fråga.

Alla så kallade dödsbodelägare ska kallas i god tid till bouppteckningen om testamentet inte vunnit laga kraft, men dessa behöver inte närvara om de så inte önskar. Alltså ska den avlidnes syster och tre syskonbarn kallas men de behöver inte närvara vid bouppteckningen om de inte vill. Dessa ska dock inte kallas till bouppteckning om testamentet vunnit laga kraft, vilket det gör om alla arvingar som gått miste av arvet godkänt testamentet samt 6 månader efter att det delgetts alla legala arvingar om ingen har klandrat det.

Hoppas detta svarade på din fråga!

Vänligen

Lawline RådgivareRådgivare
Public question details image

Boka tid med jurist

Behöver du hjälp med ärenden relaterade till Arvs- och testamentsrätt och Bouppteckning och arvsskifte? Våra duktiga jurister kan hjälpa dig!

Fyll i formuläret så svarar en av våra jurister dig inom 24 timmar. Juristen kommer att kontakta dig och ge dig ett tidsestimat och ett prisförslag för att hjälpa dig med att lösa ditt ärende

0 / 1000