Visstidsanställning efter en tillsvidareanställning

2019-09-11 i Anställningsformer
FRÅGA
Hur länge kan man erbjuda en visstids anställning efter att någon blivit uppsagd från sin tillsvidare anställning på grund av arbetsbrist. Företaget har behov av extra hjälp under en begränsad period men kan inte tillsvidareanställa igen
SVAR

Hej!

Tack för din fråga.

Jag förstår din oro men det är inte så invecklat ifall tillsvidareanställningen har avslutats på rätt sätt. Har en anställds tillsvidareanställning avslutats på grund av arbetsbrist (enligt 7 § lag om anställningsskydd (1982:80)) så är arbetsgivaren "fri" från arbetstagaren.

Det är inga problem att sedan erbjuda en visstidsanställning. Dock bör reglerna i 5a § Las beaktas för alla visstidsanställda. Där finns fall där en visstidsanställning kan övergå till en tillsvidareanställning.

Paragrafen ger uttryck för att en anställning kan skifta till en tillsvidare när en arbetstagare varit anställd som visstidsanställd (eller andra tidsbegränsade anställningar så som vikariat) i två år under en femårsperiod. Man kan alltså inte som arbetsgivare skifta en arbetstagares anställning från en till en annan tidsbegränsad anställning.

Ni kan alltså erbjuda visstidsanställning upp till två år så länge inga kollektivavtal inskränker.

Hoppas ni fått svar på er fråga!

MVH

Patrik Olsson
Fick du svar på din fråga?
Kommentarer:
ABCHallå Jag driver ett privat internationellt finansiellt partnerskap som skapades för att hjälpa människor som behöver finansiellt stöd. Om du har ekonomiska svårigheter eller ekonomiskt kaos och behöver pengar för att starta ditt eget företag, eller om du behöver ett lån för att lösa dina skulder eller betala dina räkningar, kan jag bevilja lån som sträcker sig från upp till 5.000.000 sek. Om du är intresserad av mitt erbjudande, berätta vad du vill låna och hur lång tid det tar. Kontakt E-post: nagelsilvia58@gmail.com
2019-09-12 08:21
Kommentera
Relaterat innehåll
Senaste besvarade frågorna inom Anställningsformer (615)
2019-09-17 Om jag blir sjukskriven under tiden jag har provanställning, räknas den tiden in i prövotiden?
2019-09-16 Kan man undvika konverteringsregeln i 5a § LAS?
2019-09-15 Kommer Advokatsamfundet kolla belastnigsregistret när man ansöker?
2019-09-12 Möjligt att förlänga en provanställning?

Alla besvarade frågor (72865)