Vilket uppsägningstid gäller för andrahandsuthyrning?

2017-08-29 i Hyresavtal
FRÅGA
Jag har skrivit på ett andrahandskontrakt på 1 år, men jag har ångrat mig inom 2 veckor och har medelat att jag vill säga upp kontraktet över en månad innan Inflyttningsdatum. Vi har aldrig pratat om uppsägningstid och det står inget på kontraktet. Vad är det som gäller? Dom vill kräva mig på 2 månaders hyra nu.
SVAR

Hej och tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga!

När det gäller uppsägning i förtid så finns det olika regler beroende på om det gäller andrahandshyrning av bostadsrättslägenhet eller hyreslägenhet. Om det gäller en hyreslägenhet kan du när som helst säga upp avtalet till det månadsskifte som infaller tidigast tre månader från uppsägningen, detta kan du läsa om här. Men om det är en bostadsrätt som ska hyras ut gäller istället att du kan säga upp avtalet till det månadsskifte som inträffar tidigast efter en månad från uppsägningen, det står här.

Om du vill läsa mer om hyrestider och uppsägningstider så finns det information på hyresnämndens hemsida, du hittar den här.

Hoppas du fick svar på din fråga!

Fredrik Rising
Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Hyresavtal (1583)
2021-07-26 Hyresvärden har sagt upp avtalet innan tillträdet har skett
2021-07-25 Rätten att veta sina hyresvillkor
2021-07-23 Hur lång uppsägningstid har jag då jag hyr ett radhus av en privatperson?
2021-07-13 Kan du säga upp din hyresgäst för att den har fört sig illa och skrämt andra hyresgäster?

Alla besvarade frågor (94255)