Vad gör jag om min arbetsgivare inte betalat ut min lön i tid?

FRÅGA
Hej! Jag sommarjobbade under 3 veckor i början av denna sommar och jag skulle få min lön den 26e Juli men det visar sig att arbetsgivaren inte har skickat in min tidsrapport till staten än. Kan jag begära att få mer pengar då?
SVAR

Hej!

Tack för att du vänder dig till oss på Lawline med din fråga.

Allmänt
Att din arbetsgivare inte betalar ut din lön utgör ett kontraktsbrott. Hur pass allvarligt kontraktbrottet är beror på omständigheterna i det enskilda fallet. Arbetsgivaren har rätt att hålla inne på lönen om arbetsgivaren exempelvis har en motfordran gentemot arbetstagaren. Om det är så att arbetsgivaren har glömt skicka in tidsrapporteringen och därav blir utbetalningen någon dag sen bör inte betraktas som ett allvarligt kontraktsbrott.

Din situation
Om arbetsgivare håller inne på lönnen en längre tid och ingen motfordran finns mot dig så skulle du t.ex. kunna kräva ersättning. Detta kan du dock inte göra på egen hand, utan du får vända dig t.ex. till den lokala arbetstagarorganisationen som kan driva ärendet vidare. Jag tolkar din fråga som att det inte rör sig om så många försenade dagar och därmed utgör förseningen inte ett allvarligt kontraktsbrott.

Jag hoppas du fått svar på din fråga.

Vänligen,

Malcolm Hamilton
Fick du svar på din fråga?
Kommentarer:
Hej 26 Jag driver ett privat internationellt finansiellt partnerskap som skapades för att hjälpa människor som behöver finansiellt stöd. Om du har ekonomiska svårigheter eller ekonomiskt kaos och behöver pengar för att starta ditt eget företag, eller om du behöver ett lån för att lösa dina skulder eller betala dina räkningar, kan jag bevilja lån som sträcker sig från upp till 5.000.000 sek. Om du är intresserad av mitt erbjudande, berätta vad du vill låna och hur lång tid det tar. Kontakt: nagelsilvia58@gmail.com
2019-07-31 06:14
Kommentera
Relaterat innehåll
Senaste besvarade frågorna inom Arbetsgivarens skyldigheter (596)
2019-10-02 Kan arbetsgivaren kräva att man alltid är tillgänglig?
2019-09-30 Bevisbörda diskriminering
2019-09-26 Vad gör jag om min arbetsgivare inte betalar ut min lön?
2019-09-24 Kan arbetsgivaren tvinga arbetstagaren att ta kompledigt vid arbetsbrist?

Alla besvarade frågor (73669)