Utlovade timmar i arbetsavtal

2017-10-16 i Övrigt
FRÅGA
Hej!Jag har en fråga angående mitt vikariat jag har i en butik som pågår mellan den 28/8 t.o.m 28/1. I mitt anställningsavtal står att jag är anställd på 5h/vecka. Jag har under september och nu i oktober fått jobba ca 80 timmar/månad fram tills nu då jag fått schema för november, där jag inte ens fått mina 5h/vecka. Blir en väldigt stor skillnad och min fråga är om jag har rätt till de 5h/vecka som står i mitt avtal?Mvh l
SVAR

Hej och tack för din fråga!

Om ditt anställningsavtal antyder att du ska jobba fem timmar i veckan så innebär det att du skall få betalt för fem timmar i veckan. Din arbetsgivare är däremot inte tvingad faktiskt kalla in dig för fem timmar i veckan så länge du får betalt för denna tid. Med tanke på att du är vikarie så kan det säkerligen vara så att din arbetsgivare förväntar sig att du skall hoppa in när någon är sjuk eller hoppa in med kortare varsel och att du du kommer få den andel av timmar som fattas.

Prata med din arbetsgivare och se vad han eller hon tänkt! Du är i varje fall garanterad att få betalt för dina fem timmar i veckan.

Vänliga hälsningar,

Johan Luca
Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Övrigt (1941)
2021-09-22 Får jag arbeta mer än 40 timmar per vecka om jag har två arbeten?
2021-09-19 Könsbaserad rekryteringspolicy laglig?
2021-09-18 Företrädesrätt till anställning med högre sysselsättningsgrad
2021-09-15 Får min arbetsgivare sprida privat information om mig?

Alla besvarade frågor (95781)