Uppsägning av anställning för att börja hos samma arbetsgivare

2016-03-31 i Övrigt
FRÅGA
Kan man säga upp sig från en anställning för att börja en annan inom samma arbetsgivare.?Från att jobba på en skola till en annan i samma kommun.
SVAR

Hej,

Tack för att du vänder dig till oss på Lawline med din fråga,

Det är fullt möjligt att bryta en anställning. Arbetsgivaren kan avbryta en tillsvidareanställning genom uppsägning eller avsked, 4 § LAS. Enligt samma lagrum får även en arbetstagare säga upp eller frånträda en tillsvidareanställning. Dvs. du har givetvis rätt att säga upp dig från din arbetsgivare.

Uppsägning:

Vid uppsägningar gäller en uppsägningstid av minst en månad, 11 § LAS. - Om du då säger upp ditt avtal från och med idag så har du således en uppsägningstid från dagens datum och 30 dagar framåt.

Du har givetvis möjlighet att bli anställd av samma arbetsgivare - om inget annat framgår av ert personliga anställningsavtal.

Rekommendation: Däremot verkar det lite konstigt att du skulle säga upp dig och samtidigt börja jobba hos en och samma arbetsgivare. Vore det inte enklare om du istället begärde en omplacering hos kommunen? Dvs. du ber om att få bli omplacerad till en annan skola inom samma kommun med samma arbetsuppgifter.

Jag hoppas att du har fått svar på din fråga annars är du varmt välkommen att kontakta oss på tfn: 08-533 300 04 (Öppettider: Måndag till onsdag kl. 10:00-16:00) eller maila oss på info@lawline.se.

Jag önskar dig en fortsatt trevlig dag och ett stort lycka till med ditt ärende,

Mvh,

Johan Håkansson
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Övrigt (1832)
2021-01-20 Ensidigt ändra arbetstagarens lön
2021-01-18 Ofullständig fråga
2021-01-18 Negativ föreningsrätt för arbetssökande
2021-01-14 Kan min arbetsgivare i schemaläggningen gå emot ett läkarutlåtande?

Alla besvarade frågor (88282)