Upprätta skadeståndskrav

FRÅGA
Hej!Hur skriver man skadeståndskrav?Det gäller ett dolt fel som man har hittat i badrumet!Hur skriver jag ett skadeståndskrav till förra ägaren?
SVAR

Hej,

Tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga!

Det viktiga när du upprättar ett skadeståndskrav är att du framför allt är saklig och tar med allt som kan vara av vikt i det enskilda fallet. Eftersom det rör sig om ett dolt fel så bör du även skicka med någon slags bevisning samt eventuella fakturor/kvitton du har haft för att avhjälpa felet. Följande saker kan du ha som utgångspunkt när du skriver ett skadestånd:

Dina personuppgifterVad som har häntVad motparten har gjort för felVad detta fel har inneburit för digVad du kräver (hur mycket skadestånd du till ha i x kronor)Hur du har kommit fram till ovan nämnda summaHur de kan kontakta dig

Om du behöver ytterligare hjälp så har vi flera jurister som jobbar med detta dagligen och som mot en konkurrenskraftig kostnad kan hjälpa dig att upprätta ett formellt och korrekt skadeståndskrav mot din motpart. Kontakta oss på info@lawline.se för att få veta mer.

Hoppas detta var svar på din fråga!

Med vänlig hälsning

Zorba Hållsten
Fick du svar på din fråga?
Kommentera
Relaterat innehåll
Senaste besvarade frågorna inom Hur kräver man skadestånd? (204)
2020-09-26 Skadeståndsansvar vid indraget körkort
2020-09-12 Hur får man skadestånd när gärningspersonen är under 15 år?
2020-09-06 Hur begär jag skadestånd av tidigare hyresgäst för sakskada?
2020-09-01 Möjlighet att stämma andra personer

Alla besvarade frågor (85208)