Timanställd för arbetstagare

2015-09-13 i ARBETSRÄTT
FRÅGA
Hej! Jag jobbar just nu lite mer än halvtid, ca 22 timmar i veckan och varannan vecka helg, vilket innebär att det blir lite fler timmar ena veckan. Jag vill nu börja plugga till våren, men vill ändå jobba min "varannan helg". Har jag rätt till det eller kan min arbetsgivare lägga dessa timmar när hon vill, alltså under vardagarna? Så jag vill alltså bara jobba ca 12 timmar, varannan vecka. Tack för svar!
SVAR

Hej och tack för din fråga!

I ditt fall ändras dina förutsättningar då du börjar plugga. I det fallet har din arbetsgivare rätt att lägga dina timmar när han/hon vill, under förutsättning att ni inte har kommit överens om något annat. Alltså om ni i ett avtal kommit överens om att du ska få jobba exempelvis helger så ska det gälla för din del, men i annat fall så har du inte den rättigheten.

Jag hoppas att din arbetsgivare förstår din situation och därmed låter dig jobba på helger. Om han/hon gör detta så rekommenderar jag att ni skriver ner det i ett avtal som arbetsgivaren skriver under, på så sätt binder arbetsgivaren upp sig till att låta dig jobbar på helger.

Hoppas du fått svar på din fråga!

Vänligen,Catharina Danielsson
Fick du svar på din fråga?
Relaterat innehåll