Tillsvidareanställning gäller om inte annat avtalats

2017-05-23 i Anställningsformer
FRÅGA
Hej! Jag undrar om det måste stå i anställningsavtalet om man har en provanställning? På mitt avtal står det anställningsform: "tillsvidareanställning" men mina föräldrar påstår att man alltid har en provanställning ändå.
SVAR

Hej,

Tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga.

Om inte annat är avtalat har man anställningsformen "tillsvidareanställd". Om man på något sätt vill tidsbegränsa anställningen eller börja med en provanställning måste detta ha avtalats mellan arbetstagaren och arbetsgivaren (se 4 § första stycket LAS).

Svaret är alltså att du är tillsvidareanställd eftersom att inget i anställningsavtalet säger något annat. Dina föräldrars påstående om att du skulle vara provanställd är felaktigt. Sannolikt är skälet till att de tror så att det är mycket vanligt att arbetsgivare har med en klausul i anställningsavtalet om att man börjar som provanställd. Men som sagt, finns ingen sådan klausul är du att betrakta som tillsvidareanställd.

Hälsningar

Viktor Lennartsson
Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Anställningsformer (793)
2021-07-24 Får en provanställd användas på samma sätt som ordinarie personal?
2021-07-16 Lön för provjobb?
2021-07-09 Vad innebär en projektanställning?
2021-07-06 Omvandlingsregeln för tidsbegränsande anställningar

Alla besvarade frågor (94236)