Tacka nej till pass vid timanställning

2019-06-30 i Anställningsformer
FRÅGA
Hej. Jag är anställd som timanställd vid behov. Alltså ringer de endast när de behöver mig. Har jag rätt att tacka nej till pass? Och har de rätt att boka in mig innan de frågat om min tillgänglighet? Tack på förhand!
SVAR

Hej och tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga!

Timanställning är inte en anställningsform enligt lagen. Anställningen är antingen en tillsvidareanställning eller en tidsbegränsad anställning (se LAS 4§). Eftersom en timanställning inte är en lagstadgad anställningsform är det extra viktigt vad som står i ditt anställningsavtal. Timanställning kan nämligen betyda lite olika saker.

Man kan ha en tillsvidareanställning (fast anställning) som är begränsad till vissa bestämda antal timmar, eller med andra ord är på deltid. Vissa kallar det för timanställning.

Vanligast är dock att man med timanställning syftar till att man har flera visstidsanställningar. Rent juridiskt sluts ett nytt, tidsbegränsat, anställningsavtal för varje tillfälle man arbetar. Jobbar man 3 timmar på måndagen och 3 timmar på fredagen ses varje arbetstillfälle som en ny anställning begränsad till 3 timmar. Jag utgår från att det är den typen av anställning du syftar på. Vid en sådan timanställning har du rätt att tacka nej till pass när du vill och arbetsgivaren har inte rätt att boka in dig på pass såvida ni inte överenskommit om att du ska arbeta dessa timmar.

Hoppas du fått svar på din fråga!

Vänligen,

Anja Bartholdsson
Fick du svar på din fråga?
Kommentarer:
Hallå35 Jag driver ett privat internationellt finansiellt partnerskap som skapades för att hjälpa människor som behöver finansiellt stöd. Om du har ekonomiska svårigheter eller ekonomiskt kaos och behöver pengar för att starta ditt eget företag, eller om du behöver ett lån för att lösa dina skulder eller betala dina räkningar, kan jag bevilja lån som sträcker sig från upp till 5.000.000 sek. Om du är intresserad av mitt erbjudande, berätta vad du vill låna och hur lång tid det tar. Kontakt: nagelsilvia58@gmail.com
2019-07-01 20:45
Kommentera
Relaterat innehåll
Senaste besvarade frågorna inom Anställningsformer (614)
2019-09-16 Kan man undvika konverteringsregeln i 5a § LAS?
2019-09-15 Kommer Advokatsamfundet kolla belastnigsregistret när man ansöker?
2019-09-12 Möjligt att förlänga en provanställning?
2019-09-11 Visstidsanställning efter en tillsvidareanställning

Alla besvarade frågor (72849)