Skoluppgift

2017-05-15 i Anbud och accept
FRÅGA
Hej! Om företag 1 skickar ett anbud per brev till ett företag 2 och sista svarsdagen för företaget 2 är att acceptera 5 maj. Företag 2 skickar en accept via brev men det kommer fram (pga fel med posten) för sent, däremot så tycker inte företag 1 att det gör något, för dom vill ingå avtalet. Är det ett giltigt avtal?Vi har en uppgift i skolan då vi ska företräda företag 2, då dom inser att dom inte längre vill ingå avtalet och vi försöker därför hitta någon anledning till att avtalet är ogiltigt. Finns det något som strider emot att det är ett giltigt avtal?
SVAR

Hej,

Tack för att du vänder dig till oss på Lawline med dig fråga.

På Lawline har som policy att inte besvara skoluppgifter. Du kan dock givetvis använda vår sökfunktion för att söka svar på liknande frågor som vi besvarat. Jag kan tipsa om att läsa avtalslagen med tillhörande lagkommentarer.

Med vänlig hälsning,

Lenita Pettersson
Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Anbud och accept (339)
2021-07-16 Avtalsbundenhet utan underskrift?
2021-07-13 När anses ett avtal ha ingåtts?
2021-07-01 Kan man återkalla ett anbud eller en accept?
2021-06-27 Accept av anbud efter tidsfristen

Alla besvarade frågor (94337)