Reklamera fel i vara

2017-03-06 i Köplagen
FRÅGA
Hej!Hur skriver jag en reklamation med krav på prisavdrag till en säljare som sålt fastigheter till mig som han inte själv äger?2015 gjorde jag ett restaurang köp en sk inkråmsaffär där tre ytterligare byggnader skulle ingå i köpet enligt köpekontraktet. För en vecka sen fick jag reda på att säljaren inte ägde de fastigheterna utan det gör kommunen. Jag har alltså köpt något som jag nu inte äger.Hur ska jag formulera mig i ett brev till säljaren?Med vänlig hälsning
SVAR

Tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga!

Inledningsvis kan sägas att det inte finns några formkrav för hur en reklamation ska ske, vilket innebär att man kan reklamera muntligen. Det är dock alltid att rekommendera att reklamation sker skriftligen eftersom det i efterhand kan vara svårt att bevisa att man har gjort en muntlig reklamation.

Egentligen är det inte särskilt komplicerat att reklamera. Det viktiga är att noga beskriva vad som är fel med den köpta varan och tala om vad man vill att säljaren ska göra för att lösa problemet.

Vid ytterligare frågor eller funderingar är du välkommen tillbaka till oss på Lawline!

Vänliga hälsningar,

Ni de Keiser
Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Köplagen (1414)
2021-09-22 Kan man göra gällande fel man borde upptäckt vid en undersökning av varan?
2021-09-15 Vem bär risken för ett i posten försvunnet paket?
2021-09-10 Häva avtal på grund av anteciperat dröjsmål?
2021-09-07 Vad kan jag göra om jag köpt en felaktig båt?

Alla besvarade frågor (95851)