Rätt till receptbelagd medicin vid omhändertagande av polis

2019-07-28 i PROCESSRÄTT
FRÅGA
Hej! Jag undrar om man har rätt till receptbelagd medicin om man har blivit omhändertagen av polis och fått följa med in på cell.
SVAR

Hej!

Jag tolkar din fråga som att du blivit omhändertagen antingen enligt definitionen i polislagen eller lagen om omhändertagande av berusade personer m.m. Det förstnämnda innebär att en persons uppträdande stör den allmänna ordningen eller utgör en omedelbar fara för denna (13 § polislagen), och den andra lagen behandlar just berusade personer.

Det finns ingen paragraf i någon av lagarna som stadgar rätt till att få ut receptbelagd medicin under tiden du är omhändertagen i cell. Du ska dock löpande ses till av polisen under tiden. I det fall du behöver tillgång till sjukhus eller läkare ska du ges rätt till det. Detta innefattar i så fall potentiella receptbelagda mediciner som är viktiga för din hälsa (6 § lag om omhändertagande av berusade personer m.m.). Ges du inte tillgång till detta kan ansvarig polis dömas till tjänstefel.

Hoppas att du fick svar på din fråga!

Vänligen,

Erika Redelius
Fick du svar på din fråga?
Kommentarer:
Hallå B19 Jag driver ett privat internationellt finansiellt partnerskap som skapades för att hjälpa människor som behöver finansiellt stöd. Om du har ekonomiska svårigheter eller ekonomiskt kaos och behöver pengar för att starta ditt eget företag, eller om du behöver ett lån för att lösa dina skulder eller betala dina räkningar, kan jag bevilja lån som sträcker sig från upp till 5.000.000 sek. Om du är intresserad av mitt erbjudande, berätta vad du vill låna och hur lång tid det tar. Kontakt: nagelsilvia58@gmail.com
2019-07-29 01:28
Kommentera
Relaterat innehåll
Senaste besvarade frågorna inom Övrigt (917)
2019-08-17 Vem får man ringa till när man är frihetsberövad?
2019-08-17 Vad kan jag göra om hovrätten inte meddelar prövningstillstånd?
2019-08-12 När kan en fängelsedömd tidigast beviljas utökad frigång?
2019-08-09 Vad betyder texten under en bestämmelse i lagboken?

Alla besvarade frågor (72054)