Provanställning och vikariat

2017-02-22 i Anställningsformer
FRÅGA
Hejsan! Jag har ett vikariat som upphör den 30 April. därefter skall jag vara kvar på arbetsplatsen och vara på samma tjänst fast det är så inget vikariat. Hur ser det ut på anställningsavtalet. Måste dom då tillsvidare anställa mig eller kan dom ge mig en provanställning på 6 månader? Mvh
SVAR

Hej och tack för att du vänder dig med din fråga till Lawline!

För att en provanställning ska få ges krävs i regel enligt praxis ett prövobehov. Har man tidigare varit anställd på samma företag, haft samma arbetsuppgifter och samma chef anser man i regel att det inte finns prövobehov för en provanställning. En provanställning ska som huvudregel därför inte få ges. Tilläggas ska att en provanställning får fortgå i högst 6 månader, LAS 6§.

Avtalsfrihet gäller angående anställningsform, och arbetsgivaren bestämmer i regel vilken anställning denne vilja. Beroende på hur länge du har arbetat på arbetsplatsen kan dem antingen anställa dig som tillsvidare, men även att du får ett fortsatt vikariat, säsongsanställning alternativt allmän visstidsanställning. Är det så att du har varit anställd som i någon av dessa former i mer än två år hos samma arbetsgivare, ska en sådan anställning anses och bli en tillsvidareanställning. Dvs. har du varit anställd hos din arbetsgivare tidigare i mer än två år sammanlagt, är denne tvungen att ge dig en tillsvidareanställning om du ska fortsatt vara anställd där.

För vidare hjälp hänvisar jag dig till Lawlines juridiska byrå genom att klicka på "boka tid med jurist" ovan. Hoppas att svaret hjälpte dig, ha en fortsatt trevlig dag

Marcus Anstrin
Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Anställningsformer (793)
2021-07-24 Får en provanställd användas på samma sätt som ordinarie personal?
2021-07-16 Lön för provjobb?
2021-07-09 Vad innebär en projektanställning?
2021-07-06 Omvandlingsregeln för tidsbegränsande anställningar

Alla besvarade frågor (94256)