Pris ändrat efter avtal ingåtts

2017-08-22 i Köplagen
FRÅGA
Hej!Jag har via sms köpt ett hästsläp via Blocket.se. Vi kom överens om en summa på 10.000kr, om jag kom och hämtade släpet innan torsdagen. Nu, två dagar innan, hör hon av sig via sms och säger att hon ångrat sig och vill ha mer för hästsläpet och att en annan köpare ev kan betala mer. Har vi inte ett gällande avtal när hon skrivit ja till köpet via sms? Tack på förhand.
SVAR

Hej och tack för att du vänder dig till oss på Lawline!

- Pacta sunt servanda (avtal är bindande)

Om du erbjudit att köpa släpet och hon accepterat ditt erbjudande så har ni ingått ett bindande avtal (1 § avtalslagen). Det är ett köpeavtal mellan två privatpersoner (antar jag) och därmed gäller köplagen. Enligt 23 § har du rätt att kräva att hon fullgör köpet. Om hon inte gör detta har du rätt till ersättning för eventuella kostnader enligt 27 § fjärde stycket.

Om hon vägrar möta dina krav har du möjlighet att lämna in en stämningsansökan till tingsrätten. Om du väljer att göra detta så kan det vara en god idé att ta hjälp av våra jurister här på Lawline. Klicka här för mer info.

Hoppas det besvarar din fråga. Tveka inte att höra av dig till oss igen nästa gång juridiken krånglar! Genom vår expressrådgivning garanterar vi snabbt svar, alternativet finns på samma ställe du ställde den här frågan.

Samuel Karlsson
Vi kan hjälpa dig vidare!
Våra jurister ger dig personlig hjälp. Klicka för att boka tid med Lawline Juristbyrå: BOKA.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Köplagen (1442)
2021-11-30 Får jag häva köpet på grund av försening?
2021-11-30 Risken för varan vid transport
2021-11-30 Uteblivna fälgar vid köp av bil m.m.
2021-11-29 Kan jag kräva att säljaren står för reparationen av en begagnad bil?

Alla besvarade frågor (97584)