Personuppgifter om annan

Hej. Jag vet att jag har syskon som jag inte vet namnen på, detta är på min pappas sida och jag skulle vilja veta vad mina syskon heter. Går det att få reda på?

Lawline svarar

Hej! Tack för att du väljer att vända dig till lawline med din fråga.

Personuppgifter registreras i ett folkbokföringssystem av Skatteverket. Bland dessa uppgifter finns bland annat uppgifter om personens namn, personnummer och barn, föräldrar samt make/maka. Detta innebär att om din pappa har ett fastställt faderskap för dina syskon så bör uppgifterna finnas att tillgå genom folkbokföringen.

Hos Skatteverket kan du begära ut och få skickat till dig uppgifter om andra i den mån dom är offentliga. Folkbokföringsuppgifter är normalt offentliga, det är bara i vissa fall som de särskilt kan beläggas med sekretess, exempelvis om det rör sig om känsliga uppgifter.

Mitt råd till dig är alltså att i första hand ta kontakt med Skatteverket och, i den mån det finna att tillgå, begära ut uppgifter från folkbokföringen om din pappa.

Kontaktuppgifter till Skatteverket hittar du här.

Lycka till!
Angelica AhlströmRådgivare
Public question details image

Boka tid med jurist

Behöver du hjälp med ärenden relaterade till Offentlig rätt och Myndigheter? Våra duktiga jurister kan hjälpa dig!

Fyll i formuläret så svarar en av våra jurister dig inom 24 timmar. Juristen kommer att kontakta dig och ge dig ett tidsestimat och ett prisförslag för att hjälpa dig med att lösa ditt ärende

0 / 1000