Om en person står åtalad för flera grova brott, behandlas de då i separat av olika åklagare eller kan de tas upp under samma rättegång?

2019-09-12 i PROCESSRÄTT
FRÅGA
HejOm en person står åtalad för flera grova brott, behandlas de då i separat av olika åklagare eller kan de tas upp under samma rättegång?Tacksam för svar Mattias
SVAR

Hejsan!

Aktuellt lagstiftning: Rättegångsbalken, förkortat "RB".

I RB 43 kapitel 3§ stadgas det att om åtal har väckts mot någon för flera brott ska åtalen handläggas i en rättegång. Huvudregeln är således att åtal mot någon för flera brott ska handläggas i en rättegång och det är således en enda åklagare som har hand om åtalen. Vidare står det dock att åtal kan delas upp om det är en fördel för målets handläggning. Detta förutsätter att det är flera brott som personen är åtalad för. Man kan inte dela upp ett och samma brott i flera rättegångar.

Med vänliga hälsningar.

Binh Tran
Fick du svar på din fråga?
Kommentarer:
Hallå 11Jag driver ett privat internationellt finansiellt partnerskap som skapades för att hjälpa människor som behöver finansiellt stöd. Om du har ekonomiska svårigheter eller ekonomiskt kaos och behöver pengar för att starta ditt eget företag, eller om du behöver ett lån för att lösa dina skulder eller betala dina räkningar, kan jag bevilja lån som sträcker sig från upp till 5.000.000 sek. Om du är intresserad av mitt erbjudande, berätta vad du vill låna och hur lång tid det tar. Kontakt E-post: nagelsilvia58@gmail.com
2019-09-13 10:22
Kommentera
Relaterat innehåll
Senaste besvarade frågorna inom Övrigt (931)
2019-09-21 Vad menas med tredskodom m.m
2019-09-16 Vad är skillnaden mellan laga kraft, negativ rättskraft och positiv rättskraft?
2019-09-12 Om en person står åtalad för flera grova brott, behandlas de då i separat av olika åklagare eller kan de tas upp under samma rättegång?
2019-09-03 Vad innebär skälig tid?

Alla besvarade frågor (72978)