FrågaKOMMERSIELL RÄTTÖvrigt29/05/2022

Ofullständig fråga - Kommersiell rätt

Hej! Jag har en spännande affärsidé som skulle bidra till att underlätta människors vardag, men innan realiseringen av min vision så finns det ett hinder, juridiken som jag hoppas att ni kan hjälpa mig med. Konceptuellt, utan att uppge detaljer om affärsidéen, så är kärnidéen att kunna hämta data från messenger (facebook) eller discord i form av meddelanden från respektives applikations chatt som har skickats och sedan överföra den informationen till min plattform. Man trycker alltså in ett meddelande som har skickats i en annan applikations chatt in i min applikation. Användarflöde bifogas nedan för att förtydliga vad jag försöker beskriva: Meddelande skickas/mottas på messenger --> Meddelandets data (innehåll) hämtas in av tex en BOT --> Det hämtade meddelandet används i min egna applikation.

Lawline svarar

Hej,

Tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga.

Tyvärr har jag svårt att utläsa av din fråga exakt vad det är du önskar få hjälp med. För att kunna ge dig ett utförligt svar eller annorledes hjälpa dig skulle det behövas lite mer information om din situation (till exempel, mer exakt hur du vill att vi ska hjälpa dig - om du vill veta om din affärsidé kan stöta på några rättsliga problem, om du vill veta om den är patenterbar och, i så fall, hur du kan gå vidare i ditt ärende etc.). Vänligen försök att ställa din fråga på nytt så att vi, snarast möjligt, kan återkomma med ett svar. I den mån din fråga inte kan ställas på ett kortfattat sätt, och du har möjlighet till det, så kan du även boka en tid med vår juristbyrå eller kontakta oss via telefon (se kontaktuppgifter nedan).

Kontaktuppgifter till vår telefonkontakt: 

Telefon: 08-533 300 04

Öppettider: Mån-fre kl. 10.00-16.00

Jag beklagar olägenheten men tveka inte att höra av er igen så att vi kan hjälpa er med ert ärende.

Vänligen,

Lawline RådgivareRådgivare
Public question details image

Boka tid med jurist

Behöver du hjälp med ärenden relaterade till Kommersiell rätt och Övrigt? Våra duktiga jurister kan hjälpa dig!

Fyll i formuläret så svarar en av våra jurister dig inom 24 timmar. Juristen kommer att kontakta dig och ge dig ett tidsestimat och ett prisförslag för att hjälpa dig med att lösa ditt ärende

0 / 1000