När ska bodelning göras?

FRÅGA
Vad gäller om det inte har skrivits någon bodelning inom ett år enligt sambolagen ?Med vänlig hälsning
SVAR

Hej, tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga!

Vid upphörande av samboförhållande av annat skäl än att samborna ingår äktenskap med varandra, ska på begäran av någon av samborna, samboegendom fördelas mellan dem genom bodelning enligt 8 § sambolagen. Denna begäran ska framställas senast ett år efter det att samboförhållandet upphörde enligt 8 § 2 st. sambolagen.

Det relevanta är således när begäran skett och inte när bodelningsavtalet upprättats. Förutsatt att bodelningen begärts av någon av samborna inom ett år från samboförhållandets upphörande, ska bodelning ske.

Jag hoppas du fått svar på din fråga!

Med vänlig hälsning

Sam Naderi
Fick du svar på din fråga?
Kommentarer:
Hallå91 Jag driver ett privat internationellt finansiellt partnerskap som skapades för att hjälpa människor som behöver finansiellt stöd. Om du har ekonomiska svårigheter eller ekonomiskt kaos och behöver pengar för att starta ditt eget företag, eller om du behöver ett lån för att lösa dina skulder eller betala dina räkningar, kan jag bevilja lån som sträcker sig från upp till 5.000.000 sek. Om du är intresserad av mitt erbjudande, berätta vad du vill låna och hur lång tid det tar. Kontakt E-post: nagelsilvia58@gmail.com tack för din förståelse
2019-10-01 08:34
Kommentera
Relaterat innehåll
Senaste besvarade frågorna inom Sambo och samboavtal (2428)
2019-10-22 Vad gäller när ett samboförhållande upphör?
2019-10-22 Blir våra barns arv enskild egendom?
2019-10-22 Är robotgräsklipparen samboegendom eller inte?
2019-10-21 Bohag måste vara förvärvat för gemensam användning för att vara samboegendom

Alla besvarade frågor (73865)