När endast muntligt avtal föreligger

2017-06-29 i Muntliga avtal
FRÅGA
I januari togs muntligt avtal om att jag skulle dela tjänstgöring med en kollega som musiklärare på en nybyggd skola. Jag gav krav på vilka tider jag kunde jobbigt samt vilka tider. I skriftligt mail framförde jag några dagar snart att jag kunde utöka tider något. I juni fick jag mitt schema där jag är schemalagd utanför de tidsramar jag angivit samt på tre dagar. Undrar vårterminen har jag inte fått något info om graden på min tjänstgöring mer än att jag och min kollega ska dela på 50 procent. Ny vill jag hävda att jag inte kan ta tjänsten eftersom den strider med det som var avtal. Vad gäller? Det enda skriftliga är mitt mail där det framförde att jag kan jobbigt två dagar mellan 8:30-13.
SVAR

Hej, tack för din fråga!

Det är tyvärr svårt att få igenom ett muntligt avtal. Det är du som har bevisbördan, d.v.s det är du som ska bevisa att ett avtal faktiskt föreligger. I ditt fall verkar det svårt att bevisa detta. Det blir helt enkelt ord mot ord. Därför är det viktigt att redan från början upprätta ett skriftligt avtal, vilket många tyvärr glömmer.

Förhoppningsvis förstår kanske din arbetsgivare om du förklarar situationen och vad som skett?

Hoppas detta hjälpte dig någorlunda.
Lycka till i framtiden!
Joéla Ehnberg
Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Muntliga avtal (219)
2021-05-06 Ska ett muntligt avtal vara gällande?
2021-02-27 Inneboende vägra lämna?
2021-02-20 Är ett löfte om köp bindande?
2021-01-21 Är muntliga avtal bindande?

Alla besvarade frågor (94365)