När en visstidsanställning blir en tillsvidareanställning

2015-09-29 i Anställningsformer
FRÅGA
Hej!Jag har varit anställd under formen "allmän visstidsanställning" sedan Januari 2014, och då på 100%. Jag fick då skriva under ett anställningsbevis, som skulle fortlöpa 3 månader. När perioden gått ut frågade jag hur vi skulle gå till väga nästa gång. Om jag då kunde anse mig själv "fast anställd".Nej var svaret, jag fick 3 månader till, och sedan 3 månader till och så har det fortsatt sedan andra gången jag skrev under avtal. Dock har jag aldrig fått ett nytt anställningsbevis, utan bara ett muntligt "jag har förlängt i 3 månader till".Min fråga är, att eftersom jag varit anställd, och då schemalagd på 100% så länge, finns det ingen skyldighet från arbetsgivaren att tillsvidare-anställa mig? Jag har läst mig till från andra svar att om man varit anställd i 2 år inom en 5års period skall man bli "fast anställd". Men jag har hört att om man varit schemalagd på 100%, kan man bli fast anställd inom en kortare period än 2 år?MVH, Marcus
SVAR

Hej! Tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga!

En allmän visstidsanställning är typ av tidsbegränsad anställning, dvs. en anställning med slutdatum (5 § LAS). Om man under en femårsperiod har varit anställd hos arbetsgivaren antingen i allmän visstidsanställning i sammanlagt mer än två år, eller som vikarie i sammanlagt mer än två år, övergår anställningen till en tillsvidareanställning (dvs. "fast anställning") (5 § 2 st LAS).

I ditt fall innebär det här att din visstidsanställning när du har varit anställd i två års tid, dvs. i januari 2016, blir en tillsvidareanställning. Det spelar ingen roll om man har arbetat t.ex. 50 % eller 100 % under den här perioden utan det är fortfarande två års anställning som krävs.

Återkom gärna om du har flera frågor!

Med vänliga hälsningar,

Elias Lundin
Fick du svar på din fråga?
Relaterat innehåll
Senaste besvarade frågorna inom Anställningsformer (710)
2020-09-20 Anställningsavtalets tillkomst
2020-09-16 Får en timanställning inte omfatta mer än 16 timmar per vecka?
2020-09-14 Vad har en arbetsgivare för rätt/skyldighet att anställa?
2020-09-08 Kan mitt pjäskontrakt övergå till en tillsvidareanställning?

Alla besvarade frågor (84351)