När arbetsgivaren vägrar betala ut din lön

2017-02-08 i Övrigt
FRÅGA
Om en arbetsgivare vägrar betala ut sjuklön hur gör man då för att få ut den?
SVAR

Hej! Tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga!

En av arbetsgivarens främsta skyldigheter gentemot arbetstagaren är att betala ut lön. Om denne inte gör så i tid, eller inte alls, så kan du om du är fackligt ansluten vända dig till dem för att få hjälp. De är vana och duktiga på att hantera den här typen av ärenden.

Ett annat alternativ är att ansöka om betalningsföreläggande via Kronofogdemyndigheten. Besök deras hemsida för mer information om hur ansökan går till. En ansökan kostar 300 kr och den kostnaden kan du begära ersättning för i din ansökan.

Jag hoppas att detta gav dig svar på dina frågor men behöver du mer hjälp kan du boka tid hos en erfaren jurist som är specialiserad på arbetsrätt. Du kan boka tid direkt på http://lawline.se/boka alternativt klicka på knappen till höger!

Johanna Matsdotter
Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Övrigt (1942)
2021-09-22 Finns det förbud mot att anställa personer som begått sexualbrott mot barn?
2021-09-22 Får jag arbeta mer än 40 timmar per vecka om jag har två arbeten?
2021-09-19 Könsbaserad rekryteringspolicy laglig?
2021-09-18 Företrädesrätt till anställning med högre sysselsättningsgrad

Alla besvarade frågor (95792)