Muntligt avtals giltighet

2017-07-29 i Muntliga avtal
FRÅGA
Hej,Jag har en fastighet där jag sålt av en del till en köpare.Köparen säger att de gärna vill köpa resten av fastigheten till en viss summa innan ett visst datum.Slutdatumet närmar sig och jag bestämmer mig för att sälja, men nu hävdar köparen att marknaden ändrats och värdet ej är lika högt. Samt att finanserna är slut för att de investerat på annat håll eftersom jag kändes som en osäker säljare.Vad gäller enligt muntliga avtal?Tacksam för återkoppling.
SVAR

Hej, tack för din fråga!

Muntliga avtal är svåra att få igenom. Detta eftersom det är du som har bevisbördan, d.v.s det är du som ska bevisa att ett avtal faktiskt föreligger. Det kan lätt bli ord mot ord. Därför är det viktigt att redan från början upprätta ett skriftligt avtal, vilket är lätt att inte tänka på när det väl gäller.

Har du bevis på att ett avtal föreligger? Om inte kan det bli svårt att få igenom avtalet.

Hoppas du fick svar på din fråga.

Om du önskar vidare juridisk rådgivning kan du mejla info@lawline.se.

Joéla Ehnberg
Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Muntliga avtal (219)
2021-05-06 Ska ett muntligt avtal vara gällande?
2021-02-27 Inneboende vägra lämna?
2021-02-20 Är ett löfte om köp bindande?
2021-01-21 Är muntliga avtal bindande?

Alla besvarade frågor (94627)