Missnöjd med Polisens agerande

fest hos ytlig bekant. Hade trevligt. Vet ej varför,men jag o värdinnan son gick ut. Kom två bekanta t värdinnan med en hund. Jag sätter mej på huk för att klappa hunden. Hör backa backa,uppfattar inte vem som ska backa. Därefter får jag spark i ansiktet. Ytterligare många sparkar tills jag får en hård i huvudet o avsvimmar. Vaknar upp, ensam. Mitt fokus är på att värdinnan son som sett allt o lämnat mej. Springer in,där festen pågår som ingenting hänt. Konfronterar sonen. Då flyger hon på mej igen. Skär upp min kind,sparkar otaliga gånger. Värdinnan skriker sluta 2 ggr,varpå hon slutar efter ett tag. Jag går ut. Försöker ringa min sambo som sover. Minns inte nr 112. Hjärnan funkar inte. Efter 1 1,5 tim minns jag nr 112. Polis kommer,men värdinnan tar över o polisen struntar i mej. Ambulans tar med mej då jag måste sy ansiktet. Blir kallad till förhör. Får veta att jag är anklagad . Min advokat fattar ingenting. ,efter hört min beskrivning. Skadad minisk,käke tinnitus mm mm. Ingen undersökning på lasarettet när de sydde kinden.,vilket förvånade min läkare som ansåg skadorna som grov misshandel. De tre som anm mej har en skada ,reva på kinden som de säger jag gjort med fingernaglar, som nagelbitare. Jag anser polisen gjort ett grovt fel. Vad kan jag göra? Är ju jag som blivit misshandlad o polisen har inte ens kollat vad som hände mej. Enbart tagit deras anm. Hur ska jag bemöta detta. Polisen har ju gjort ett stort fel. Tacksam för svar

Lawline svarar

Tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga!

Jag förstår det som att du är missnöjd över att Polisen inte vidtagit tillräckliga åtgärder och agerat felaktigt genom att bl a inte ha tagit upp en anmälan gällande misshandel av dig. Utifrån informationen du angett är det dock svårt för mig att göra en korrekt bedömning av Polisens agerande i situationen.

Om du anser att du har blivit felaktigt behandlad av Polismyndigheten, eller en enskild polis, kan du skicka in en anmälan till Justitieombudsmannen (JO). JO:s uppgift är att genom granskning av myndigheterna se till att den offentliga makten utövas i enlighet med lagar och regler. Det är alltså möjligt att anmäla Polismyndigheten och enskilda poliser om du tycker att de har gjort någonting fel i sin tjänsteutövning genom t ex felaktig hantering av ett ärende.

För att göra en JO-anmälan kan du använda dig av ett formulär på JO:s hemsida.

Om du har ytterligare frågor är du varmt välkommen att kontakta våra jurister på Lawline!

Lawline RådgivareRådgivare
Public question details image

Ställ en Expressfråga 1499 kr

Behöver du hjälp med att lösa en fråga gällande Offentlig rätt och Justitieombudsmannen (JO)? Vi kan hjälpa dig!

Ställ din fråga i formuläret nedan och få svar inom 72 timmar.

Betala medKlarna Logo
0 / 1500
swish logo