Måste totalsumman stå med i ett avtal?

2017-07-27 i Formkrav
FRÅGA
Hej!Om företag A skal ingå ett avtal med företag B. Avtalet innebär en engångskostnad samt en avgift som ska betalas månadsvis.Måste totalsumman för perioden framgå på kontraktet/avtalet? (avtalet löper på 12 månader).
SVAR

Hej, och tack för din fråga!

Det är i och för sig önskvärt med överdriven tydlighet i ett avtal för att undvika missförstånd i ett senare skede, men det krävs inte att den totala summan framgår uttryckligen om det är tillräckligt klart ändå. Om vi tänker oss att det framgår av det skriftliga avtalet att företag A ska betala dels en engångskostnad om 100 kr, och därefter 50 kr/månad i 12 månader till företag B är det ju ändå enkelt att räkna ut vad den totala kostnaden blir. Däremot finns det ju egentligen ingen anledning att utelämna totalsumman ur avtalet heller, kan ju tyckas.

Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Formkrav (174)
2021-07-04 Är avtal bindande utan signatur?
2021-07-03 Är muntliga avtal lika bindande som skriftliga?
2021-04-30 Min fru kommer att bli blind och få problem med underskrifter, hur gör hon?
2021-04-29 Vilka får bevittna en framtidsfullmakt?

Alla besvarade frågor (94364)