Måste man ha hårnät när man jobbar i kök?

2019-06-27 i ARBETSRÄTT
FRÅGA
Hej! Vad gäller vid arbete i kök på skola? (Maten lagas inte på plats, det är ett mottagningskök). Är det lag på att hårnät måste bäras och var kan man isåfall hitta dessa regleringar?
SVAR

Tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga!

När det gäller hygien i kök säger lagstiftningen att när det är nödvändigt ska skyddande kläder bäras. Exakt hur dessa kläder ska se ut är inte angivet. Som huvudregel ska maten skyddas mot att hår hamnar i maten. Livsmedelsverket säger att maten ska skyddas mot hår genom hårskydd eller på annat sätt. Du kan läsa mer om hygien i kök på Livsmedelsverkets hemsida.

Hoppas du fick svar på din fråga. Skulle du ha fler funderingar är du varmt välkommen att ställa en ny fråga till oss här på Lawline!

Vänligen,

Emma Bergman
Fick du svar på din fråga?
Kommentarer:
Hallå19 Jag driver ett privat internationellt finansiellt partnerskap som skapades för att hjälpa människor som behöver finansiellt stöd. Om du har ekonomiska svårigheter eller ekonomiskt kaos och behöver pengar för att starta ditt eget företag, eller om du behöver ett lån för att lösa dina skulder eller betala dina räkningar, kan jag bevilja lån som sträcker sig från upp till 5.000.000 sek. Om du är intresserad av mitt erbjudande, berätta vad du vill låna och hur lång tid det tar. Kontakt: nagelsilvia58@gmail.com tack för din förståelse
2019-06-27 18:10
Kommentera
Relaterat innehåll
Senaste besvarade frågorna inom Övrigt (1599)
2019-07-16 Har arbetsgivaren rätt att bestämma att jag måste jobba över?
2019-07-10 Rättigheter för arbetstagare med och utan kollektivavtal
2019-07-09 Får man avtala om längre uppsägningstid?
2019-07-09 Förflyttad till annan avdelning efter sjukdom

Alla besvarade frågor (71147)