Måste jag byta tjänst?

2017-11-05 i Övrigt
FRÅGA
Hej, Jag kan inte skriva jätte bra svenska men jag ska försöka och förklara rätt och jag hoppas att ja får snabbt svar!Jag har tillsvidareanställning avtal, och jag jobbar som en klocka på jobbet, jag går till jobbet varje dag förutom när mina barn är sjuka, jag jobbar som ekonomiassistent och ni vet när man jobbar med siffror det kan hända ibland att gör fel men allt kan lösas. Min arbetsgivare helg plötslig när han satt med mig "möte" han sa till på nått sätt, vill du att jobba som receptionist istället än ekonomiassistent tills du utvecklar dig ännu o mer. I slutet förstog jag från honom att han vill att jag säga upp mig och han gav mig den lösning för att jag känner inte ledsen men ändå jag känner mig ledsen för att han kan inte be mig att jag såhär utan att han gav till exempel varning!!! Och jag pratade med min facket och de sa att de har inte rätt att de gör så !! Jag under vad är facket kan de hjälpa till ? Och jag är ny i Sverige och jag vet inte mycket om reglerna i Sveriges arbetsmarknad och företaget har inte "kollektiv avtal " , så jag under på vilken sätt kan jag tar min rättigheter att de vill att jag ska säga att jag vill säge upp mig, och om jag ska till de nej , kan de sparka mig ?? Jag tillsvidare anställningavtal ??Jag mår jätte daligt, jag nån guida mig på rätt sätt, jag har inte gjort nånting åt de för att de kan säga att vi vill inte ha dig !!! Jag känner att de utnyttjar från mig på nått sätt Tack på förhand,
SVAR

Hej och tack för att du vänder dig till Lawline!

Sammanfattning: Din arbetsgivare har inte rätt att tvinga dig arbeta som receptionist. Ifall du vägrar har arbetsgivaren ingen rätt att säga upp dig. Detta eftersom att uppgifterna som en receptionist har inte omfattas av din arbetsskyldighet som ekonomiassistent. För att kunna ändra din anställning på ett sådant sätt att du får arbetsuppgifter utanför din arbetsskyldighet krävs att arbetsgivaren har saklig grund för uppsägning. Det kan hända att arbetsgivaren har saklig grund, men ingenting i din fråga tyder på det.

Varför?

Utgångspunkten är att din arbetsgivare kan bestämma vad du ska göra på jobbet. Det är dock bara en utgångspunkt, och gäller inte alltid.

Arbetsgivaren kan bara be dig göra arbete som är inom din "arbetsskyldighet". Man brukar säga att arbetsgivaren har "fri omplaceringsrätt" inom arbetsskyldigheten. Frågan blir alltså om receptionsjobbet är inom din arbetsskyldighet. Jag har förstått det som att du är anställd som ekonomiassistent. Att din arbetsgivare inte är bunden av ett kollektivavtal gör det lite svårare att bedöma vad din arbetsskyldighet omfattar, alltså vilka uppgifter arbetsgivaren kan ha rätt att tvinga dig sköta. Kollektivavtalet kan dock vid en bedömning användas som utfyllande branschpraxis, vilket innebär att man kollar på vad som vanligtvis gäller enligt kollektivavtal på liknande arbetsplatser som din.

Tjänstemäns arbetsskyldighet brukar bedömas relativt snävt. Ifall din arbetsgivare ger dig uppgifter som innebär att "tjänstens beskaffenhet ändrats i grunden" är detta utanför din arbetsskyldighet och att likställa med en uppsägning. "Tjänstens beskaffenhet ändrats i grunden" är lite svårtolkat, men jobbet som receptionist innebär helt andra uppgifter än arbetet som ekonomiassistent (antar jag). I min bedömning innebär detta att arbetet som receptionist är utanför din arbetsskyldighet. Att ge uppgifter utanför arbetsskyldigheten för den tjänst man har är att likställa med uppsägning. Det innebär att arbetsgivaren inte kan tvinga dig arbeta som receptionist utan att ha laglig grund för uppsägning.

En uppsägning måste enligt lagen vara sakligt grundad (7 § 1 st. lagen om anställningsskydd). Det innebär att man bara kan säga upp någon av vissa skäl. Enligt Arbetsdomstolens praxis (som man måste följa) kan saklig grund föreligga vid arbetsbrist (arbetsgivaren har inte längre något behov av ha så många ekonomiassistenter) eller av personliga skäl. Det finns inga andra fall där en uppsägning är sakligt grundat, och därmed är uppsägningar alla andra skäl olagliga.

Ingenting i din fråga verkar tyda på arbetsbrist. Ifall din arbetsgivare hävdar arbetsbrist får du gärna komma tillbaka och fråga igen så ska jag eller någon annan på Lawline förklara närmare vad arbetsbrist innebär. Det verkar snarare handla om personliga skäl (eftersom din arbetsgivare hävdar att du ska jobba som receptionist tills du "utvecklats mer"). Vid uppsägningar p.g.a. personliga skäl måste arbetsgivaren fullt ut bevisa omständigheterna som ligger till grund för uppsägningen, alltså bevisa varför han enligt lagen har rätt att göra dig till receptionist (eftersom detta är att likställa med en uppsägning) eller annars säga upp dig. Jag misstänker här att det rör sig om att du har svårt att slutföra vissa arbetsuppgifter på det vis arbetsgivaren vill. För att det ska vara saklig grund för uppsägning krävs i princip att du inte klarar av att utföra något arbete av betydelse för arbetsgivaren. Eftersom du arbetar hårt och verkar ivrig att lära dig verkar det ganska osannolikt att du inte utför något arbete av betydelse. Sammanfattningsvis kan alltså sägas att det troligtvis inte föreligger någon saklig grund för uppsägning.

Återkom gärna om du undrar något mer,

Med vänlig hälsning


Gustav Daun
Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Övrigt (1939)
2021-09-18 Företrädesrätt till anställning med högre sysselsättningsgrad
2021-09-15 Får min arbetsgivare sprida privat information om mig?
2021-09-06 Behåller jag SGI vid en kortare anställning?
2021-09-05 Gäller nya LAS retroaktivt?

Alla besvarade frågor (95697)