Konkurrensbegränsande klausul i anställningsavtal

2017-03-13 i Anställningsavtal
FRÅGA
Jag har en visstidsanställning på ett mindre privat företag. Kontraktet löper mellan 2016-10-01 till 2017-05-31. I mitt kontrakt finns en klausul som säger att jag ej får bedriva konkurrerande verksamhet på de orter jag jobbat på företaget på ett års tid. Är detta rimligt när jag haft en visstidsanställning på mindre än ett år? Det begränsar mig oerhört mycket såklart. Tacksam för svar!Emily
SVAR

Hej och tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga!

I anställningsavtal gäller avtalsfrihet. Din arbetsgivare har rätt att sätta denna klausul och du som arbetstagare har godtagit den i samband med din anställning, om du inte uttryckligen meddelat att du inte godkänner villkoret. Klausulen skulle möjligtvis kunna jämkas enligt 36 § avtalslagen så som oskälig (på grund av den korta anställningen) men det finns en ganska långtgående tolerans när det kommer till konkurrensklausuler. Ett års begränsning är en rimlig tidsperiod för klausulen. Jag tror tyvärr inte du kan göra någonting åt detta nu, utan du bör ha sett över klausulen innan du skrev på avtalet i första hand.

Vänligen,

Alexandra Teorell
Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Anställningsavtal (108)
2021-05-30 Säga upp anställningsavtal (sommarjobb)
2021-05-24 Frånträda anställningsavtal innan tillträde
2021-05-22 Bunden av muntligt anställningsavtal?
2021-04-21 Kan man bli provanställd flera gånger och behöver arbetsgivaren ge dig ett anställningsavtal?

Alla besvarade frågor (94588)