Kan brottet ringa stöld utgöra ett hinder för inresa till Cypern?

2019-09-01 i Myndigheter
FRÅGA
Hej! Jag åkte fast för ringa stöld för 8 månader sen då är min fråga får jag resa till Cypern utan problem då?
SVAR

Hej,

Tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga!

Cypern är precis som Sverige, medlemmar i Europeiska unionen (EU). För inresa till Cypern krävs det inget visum eller annat inresetillstånd som svensk medborgare. Du behöver heller inte svara på frågor om tidigare brottslighet. Ditt begångna brott på ringa stöld kommer inte att ha en inverkan på ditt resmål till Cypern. Du måste emellertid ha ett giltigt pass eller ett nationellt ID-kort som är utfärdat hos polisen. Har du närmare frågor om inresebestämmelserna i Cypern, rekommenderar jag att du kontaktar Cyperns ambassad i Stockholm.

Om du vill resa till ett land som kräver visum eller annat inresetillstånd och där man behöver besvara frågor om tidigare brottslighet, betyder det dock inte per automatik att du kommer bli nekad inresa till det landet. Det görs en individuell bedömning vid varje ansökan om ett inresetillstånd. Brottet ringa stöld kommer med stor sannolikhet inte att ha en inverkan vid en sådan bedömning. Det är brott av grövre karaktär som kan utgöra ett hinder för inresetillstånd.

Hoppas att du har fått svar på din fråga, annars är du välkommen att vända dig till oss på Lawline igen!

Med vänlig hälsning

Mellin Sahin
Fick du svar på din fråga?
Kommentarer:
AB36Hallå Jag driver ett privat internationellt finansiellt partnerskap som skapades för att hjälpa människor som behöver finansiellt stöd. Om du har ekonomiska svårigheter eller ekonomiskt kaos och behöver pengar för att starta ditt eget företag, eller om du behöver ett lån för att lösa dina skulder eller betala dina räkningar, kan jag bevilja lån som sträcker sig från upp till 5.000.000 sek. Om du är intresserad av mitt erbjudande, berätta vad du vill låna och hur lång tid det tar. Kontakt E-post: nagelsilvia58@gmail.com
2019-09-02 14:10
Kommentera
Relaterat innehåll
Senaste besvarade frågorna inom Myndigheter (282)
2019-10-20 Behövs tillstånd för att servera/sälja lättöl?
2019-10-19 Myndigheters självständighet
2019-10-11 Har jag rätt till bostadstillägg som pensionär?
2019-10-02 Anonym orosanmälan

Alla besvarade frågor (73819)