Hur uppskatta sveda och värk?

FRÅGA
Hej,en kvinna i 70 års åldern blir påkörd av person i tjänst/arbete skada uppstår i ett knä/ben och blir inlagd på sjukhus. Har ej försäkring som kan täcka något av kostnader för sjukhusvistelse el sveda värk. Fått från personen som körde på om önskan om skadeståndskrav som kommer att skickas in till dennes arbetsgivare. Kvinnan yrkar på ersättning per dygn för sjukhusvistelse + hjälpmedelskostnad men hur uppskatta sveda värk?
SVAR

Hej och tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga!

Ersättning för sveda och värk utgår vid såväl fysiskt som psykiskt lidande under akut sjuktid. I beräkningen av ersättning för sveda och värk används i första hand Trafikskadenämndens tabell. I tabellen föreskrivs ett månatligt grundbelopp som kan variera beroende på vårdtyp, skadetyp samt vårdtidens längd. Vid sidan av grundbeloppet kan tillägg utgå vid särskilda omständigheter. Eftersom jag inte har kännedom om omständigheterna i detta fall kan jag inte ge något svar hur en uppskattning bör se ut. Tabellen för år 2017 hittar du här. Om du har några ytterligare funderingar får du gärna ställa en ny fråga till oss på Lawline.

Med vänlig hälsning,

Simon Wikström
Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Skadestånd i trafiken (187)
2021-08-30 Hur omprövar man ett beslut av sitt försäkringsbolag?
2021-08-11 Vad är en trafikolycka?
2021-08-03 Vem bär ansvaret för en bilkrock?
2021-07-31 Skadestånd för påkörd hund?

Alla besvarade frågor (95728)