Hur fungerar semesterlön?

FRÅGA
Hej!Jag jobbar deltid (25%) (studieledighet) 1/1-1/6, samt 1/9-31/12. Under sommarmånaderna jobbar jag 100%. När jag tar ut semester på sommaren verkar den baseras på min lön under semestern (dvs 100%) och påverkas inte av att jag jobbat 25% under större delen av året. Detta är så klart bra för min del, men jag undrar om det fungerar likadant på alla arbetsplatser, eller kan arbetsgivaren bestämma att deltidslönen ska tas hänsyn till när semesterlönen sätts? Vilka olika regler kan gälla?
SVAR

Hej och tack för att du vänder dig till lawline med din fråga!

Tillämplig lag

Bestämmelser om semester hittas i Semesterlagen. Semesterlagens bestämmelser är minimibestämmelser för semester. Det innebär att en anställd och arbetsgivare inte kan avtala om mindre förmånliga regler än vad som anges i lagen. Det är möjligt att avtala om mer fördelaktig semester än vad som anges i lagen.

Hur funkar semester och semesterersättning?
Anställda har enligt semesterlagen rätt till minst 25 dagar semester per år. Huvudregeln är att en anställd har rätt till 4 veckor sammanhängande semester i juni - aug. Denna rätt påverkas inte av ens anställningsform eller hur mycket man jobbar. Huruvida denna semester är betald eller obetald beror på hur mycket den anställde har tjänat under året. Semesterlön tjänas in mellan 1 april och 31 mars innan semesteråret och tjänas in oberoende av hur stor den summan är (3 § SemL).

Som jag tolkar din fråga verkar du ha fullt betald semester trots att du inte intjänat detta under året. Vanligtvis när någon jobbar sporadiskt är att semesterlönen beräknas enligt procentregeln (16b § SemL). Den intjänade semesterlönen är 12 % av det den anställde tjänat under intjänandeåret. Arbetsgivare ska betala ut denna semesterlön till i samband med semesterledighet (26 § SemL).

Om man inte tar ut några semesterdagar går det att genom avtal med sin arbetsgivare bestämma att dessa 12 procent ska betalas ut t.ex. i samband med lön eller årsvis. Om denna ersättning betalas ut i samband med lön måste det tydligt framgå i lönespecifikationen hur mycket som avser semesterersättning.

Hoppas du fick svar på din fråga!

Johannes Hammarling
Fick du svar på din fråga?
Kommentarer:
Hej igen, jag ska vara mer konkret. Jag har jobbat hos min arbetsgivare flera år, och har under denna period jobbat deltid (säg 25%) under terminstid men 100% på sommaren. Jag har regelmässigt tagit ut 4 veckors semester på sommaren, och jag har då fått ersättning som baseras på min lön på sommaren, inte på min (25%)-lön under terminerna. Alltså, om min lön är 50000 så har jag fått lön på 50000*0,25=12500 per månad under terminstid. Under sommarsemestern har jag dock fått 50000+semestertillägg. Min fråga är om ersättningen under semestern hos vissa arbetsgivare istället baseras (helt eller delvis) på min deltid under terminerna. Dvs skulle jag hos en annan arbetsgivare kunna få 12500 + semestertillägg istället för 50000 + semestertillägg under de 4 veckorna jag har semester?
2019-04-29 08:25
Kommentera
Relaterat innehåll
Senaste besvarade frågorna inom Semester och semesterersättning (268)
2019-07-18 Hur många semesterdagar har jag rätt till?
2019-07-09 Hur räknar man ut semesterersättning för en timanställd?
2019-07-06 Beräkning av semesterlön
2019-07-05 Semesterförmåner

Alla besvarade frågor (71168)