Var hittar man domar från domstolar i EU-länder?

2019-08-19 i PROCESSRÄTT
FRÅGA
Om en svensk medborgare begår ett brott i ett annat land, i det här fallet Österrike, och blir dömd. Går det då att få tag på den domen och hur går jag tillväga?
SVAR

Hej, tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga!

European e-Justice är en sida som publicerar relevant rättsinformation från EU-länder på 23 olika språk, bland annat kan det finnas länkar till databaser där ett lands domstolsavgöranden publiceras. Här ska du kunna följa dig vidare till en länk där domar från österrikiska domstolar publiceras elektroniskt samtidigt som du får tillgång till information om det österrikiska rättsväsendet. Dock kan det krävas att du vet en del specifik information om den dom som du vill läsa om, exempelvis vilken domstol det var som dömde och mellan vilka datum domen kan ha kommit.

Hoppas att du fick svar på dn fråga!

Med vänliga hälsningar,

Alexandra Madsen
Fick du svar på din fråga?
Kommentarer:
Hallå 017 Jag driver ett privat internationellt finansiellt partnerskap som skapades för att hjälpa människor som behöver finansiellt stöd. Om du har ekonomiska svårigheter eller ekonomiskt kaos och behöver pengar för att starta ditt eget företag, eller om du behöver ett lån för att lösa dina skulder eller betala dina räkningar, kan jag bevilja lån som sträcker sig från upp till 5.000.000 sek. Om du är intresserad av mitt erbjudande, berätta vad du vill låna och hur lång tid det tar. Kontakt E-post: nagelsilvia58@gmail.com tack för din förståelse
2019-08-19 20:20
Kommentera
Relaterat innehåll
Senaste besvarade frågorna inom Övrigt (930)
2019-09-16 Vad är skillnaden mellan laga kraft, negativ rättskraft och positiv rättskraft?
2019-09-12 Om en person står åtalad för flera grova brott, behandlas de då i separat av olika åklagare eller kan de tas upp under samma rättegång?
2019-09-03 Vad innebär skälig tid?
2019-09-01 Vad kan jag göra om en domstol som är sista instans har behandlat min dom felaktigt?

Alla besvarade frågor (72862)