Hemtagningsbegäran

2019-06-30 i Myndigheter
FRÅGA
HejMitt barn togs omhand efter ett bråk och förflyttades till ett SIShem pga inte skulle skada sig eller någon. Efter sex v satt vi i förvaltningsrätten pga soc ansökt om lvu för barnen ska få hjälp med sitt destruktiva beteende säger de. Barnets advokat var bara så duktig i mina öron och alla ja jag menar alla påstående soc skrivit inför detta kunde de inta svara på/förklara när barnets advokat ställde frågor. Så de tre punkter i Lvu 3 fanns inga svar ifrån soc. Vi går emot sluten vård och men vill ha hjälp! Men hjälp hemma, på hemmaplan. Efteråt sa min advokat att jag kunde skicka in om direkt hemtagning så jag låg i framkant när förvaltningsrätten beslutat. Min fråga ang att jag ska be om direkt hemtagning- hur snabbt kan man få hem barnet då? Något jag ska tänka på när jag skickar in eller bara kort skriva: Jag ber om direkt hemtagning av mitt barn.Detta skickas då till sockontoret?!
SVAR

Hej,

Vad roligt att du vänder dig till Lawline med din fråga.

Hemtagningsbegäran ska inlämnas till socialkontoret. Eftersom socialtjänten har en serviceskyldighet så rekommenderar jag dig att boka ett möte, eller om du haft tidigare kontakt med en handläggare så kan du vända dig till denne och be om hjälp om hur du ska utforma en ansökan om hemtagning.

När du skriver din hemtagningsbegäran så tycker jag att du ska säga att ditt barn inte har något vårdbehov samt att det inte finns någon påtaglig risk att hen skadar sig själv genom missbruk, brottslig verksamhet eller socialt nedbrytande beteende. Dessutom tycker jag att du ska skriva att ditt barn vill ta emot all den hjälp som finns hemma och att den är tillräcklig. Tvångsvård är inte behövlig och är inte i linje med barnets bästa. Därför gör vill du göra en direkt hemtagning.

Efter att du har ansökt om hemtagning så kommer socialtjänsten att utreda om det finns ett vårdbehov eller inte. Deras beslut är sedan det som gäller. Hur lång tid denna utredning tar kan jag tyvärr inte säga.

Hoppas att detta kommer till hjälp!

Vänligen,

David Gardell
Fick du svar på din fråga?
Kommentarer:
Hallå101 Jag driver ett privat internationellt finansiellt partnerskap som skapades för att hjälpa människor som behöver finansiellt stöd. Om du har ekonomiska svårigheter eller ekonomiskt kaos och behöver pengar för att starta ditt eget företag, eller om du behöver ett lån för att lösa dina skulder eller betala dina räkningar, kan jag bevilja lån som sträcker sig från upp till 5.000.000 sek. Om du är intresserad av mitt erbjudande, berätta vad du vill låna och hur lång tid det tar. Kontakt: nagelsilvia58@gmail.com
2019-07-01 22:04
1. Ang handläggningstid: Socialtjänstens utredningar får ta högst 4 månader, det är nog det enda man kan säga... 2. OBS att man får kalla egna vittnen till förvaltningsrätten och förstås också lägga fram annan dokumentation man kan ha, t.ex. intyg från barnpsykolog, lärare och fritidspedagoger m fl som kan yttra sig om hur barnet fungerar socialt mm, och sånt som visar att hemmet är en ordnad och bra miljö osv, om man kommer på nåt sätt att visa det (som inte bara är att mormor tycker det, typ) 3. Till sidansvarig hos Lawline: Ta bort reklam för oseriösa lån i föregående kommentar!!!
2019-07-13 16:46
Kommentera
Relaterat innehåll
Senaste besvarade frågorna inom Myndigheter (274)
2019-09-12 Krävs tillstånd för att sitta hundvakt åt tre hundar?
2019-09-12 Får en bygglovshandläggare handlägga ett bygglov på samma gata som den tidigare beviljat sådant på?
2019-09-02 Ansökan om svenskt pass efter man begått brott/blivit dömd
2019-09-01 Kan brottet ringa stöld utgöra ett hinder för inresa till Cypern?

Alla besvarade frågor (72850)