Har lagförslag om hemlig dataavlyssning gått igenom än?

2019-07-28 i PROCESSRÄTT
FRÅGA
Det fanns ett lagförslag som heter hemlig dataavläsning. Har det förslaget gått igenom?
SVAR

Hej och tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga!

Som du mycket riktigt påpekar har ett lagförslag om införandet om ett nytt hemligt tvångsmedel – hemlig dataavläsning – presenterats och utretts av statens offentliga utredningar, en utredning du hittar här. Lagförslaget syftar till att utöka polisens möjligheter att inhämta information och meddelanden som finns lagrade i telefoner och datorer.

Utredningen om lagförslaget har varit ute på remiss varav de flesta instanser ställt sig positiva till eller inte haft något att invända mot lagförslaget. Enligt regeringskansliet är proposition om lagförslaget tänkt lämnas till riksdagen senast september 2019.

Jag hoppas du fick svar på din fråga.

Mvh,

Viking Ringstedt
Fick du svar på din fråga?
Kommentarer:
Hallå B1 Jag driver ett privat internationellt finansiellt partnerskap som skapades för att hjälpa människor som behöver finansiellt stöd. Om du har ekonomiska svårigheter eller ekonomiskt kaos och behöver pengar för att starta ditt eget företag, eller om du behöver ett lån för att lösa dina skulder eller betala dina räkningar, kan jag bevilja lån som sträcker sig från upp till 5.000.000 sek. Om du är intresserad av mitt erbjudande, berätta vad du vill låna och hur lång tid det tar. Kontakt: nagelsilvia58@gmail.com
2019-07-29 01:24
Kommentera
Relaterat innehåll
Senaste besvarade frågorna inom Övrigt (917)
2019-08-17 Vem får man ringa till när man är frihetsberövad?
2019-08-17 Vad kan jag göra om hovrätten inte meddelar prövningstillstånd?
2019-08-12 När kan en fängelsedömd tidigast beviljas utökad frigång?
2019-08-09 Vad betyder texten under en bestämmelse i lagboken?

Alla besvarade frågor (72053)