Har jag rätt att diskutera lön med mina kollegor?

2017-10-05 i Övrigt
FRÅGA
Hej! Kan en arbetsgivare förbjuda sina anställda att diskutera sina löner med varandra? Arbetsgivaren hävdar att de anställda har lönesekretess, och att det är ett avtalsbrott att berätta för en kollega vad man har i lön.Mvh
SVAR

Hej och tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga!

Lönesekretess

Lönesekretess innebär att uppgifterna om din och dina kollegors löner inte räknas som en offentlig handling. Uppgifter om lön räknas som offentlig handling hos vissa arbetsgivare, exempelvis anställda hos stat, kommun eller landsting. Detta för att de omfattas av offentlighetsprincipen.

Då handlingen är en offentlig uppgift hos din arbetsgivare ska den lämnas ut direkt på begäran av vem som helst. Det framgår av 2 kap. 4 § i Offentlighet och sekretesslagen.

I privat verksamhet gäller inte offentlighetsprincipen, innebärande att arbetsgivaren kan neka att lämna ut löneuppgifter.

Sammanfattningsvis

Lönesekretess innebär att de anställdas löner inte räknas som en offentlig handling och man då inte har rätt att begära ut information gällande anställdas löner. Dock kan jag inte se att det skulle föreligga något hinder för er att frivilligt diskutera era löner sinsemellan såvida det inte är något ni specifikt har skrivit i avtal.

Hoppas att du har fått svar på din fråga, om inte är du välkommen att kommentera här nedan!

Vänlig hälsning,

Linn Nyberg
Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Övrigt (1916)
2021-07-26 särbehandling ålder vid anställning
2021-07-24 Hur mycket får man arbeta i sträck?
2021-07-18 Vad innebär lojalitetsplikten och vem gäller den?
2021-07-14 Rätt att ta del av LAS-listan?

Alla besvarade frågor (94234)