Gräsklippares motor går sönder efter 3,5 månader, påföljder?

2017-08-21 i Köplagen
FRÅGA
Har en liten fundering ang. Ett köpeavtal. Har sålt en äldre större gräsklippare från mitt företag till ett annat företag, den gick sönder efter deras första klippning,en del som jag bytt på maskinen juni ifjol.den utnyttjade jag garantin på. Men nu har motorn skurit och kunden näst intill kräver att jag ska betala tillbaka halva köpeskillingen, alt häver köpet. Kan tillägga att det gått 3,5 månader sen affären. Vad gäller?den är såld i befintligt skick om det kan vara till någon nytta.Vore tacksam för lite hjälp med detta.
SVAR

Hej och tack för att du vänder dig till Lawline!

Ursäkta sent svar, vi får in väldigt många frågor till vår gratisrådgivning just nu och eftersom vi jobbar gratis hinner vi inte besvara alla i tid.

Du är inte skyldig att ge köparen någonting om han inte kan göra det övervägande sannolikt att felet fanns redan vid avlämnandet (21 § köplagen). Detta låter inte som ett fel som fanns vid avlämnandet och det tycker jag att du bör hävda.

Jag ser alltså inga problem för dig att slippa undan hans krav men om han går till domstol med det så rekommenderar jag att du söker ytterligare rådgivning av vår juristbyrå innan du bestämmer dig för vad du ska göra. Mer info om vår juristbyrå hittar du här.

Hoppas det besvarar din fråga.

Vänliga hälsningar,

Samuel Karlsson
Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Köplagen (1396)
2021-08-02 Har säljaren handlat i strid mot tro och heder?
2021-07-31 Hur gör man när en vara inte stämmer överens med avtalet?
2021-07-31 Kan köpare åberopa fel när de inte undersökte bilen och den såldes i befintligt skick?
2021-07-31 Fel i vara efter köp, men inte pga. säljaren

Alla besvarade frågor (94587)