Gäller företrädesrätten till återanställning bara inom samma företag där man varit anställd eller gäller det även inom koncernen?

FRÅGA
Hej,Jag blev uppsagt från mitt jobb pga arbetsbrist och har lämnat en ansökan om återanställning. Under de här 9 månader efter uppsägningen har min arbetsgivare anställt en person med samma arbetsuppgifter som jag har haft men via ett annat juridiskt företag i samma koncern, de menar att företrädesrätten gäller bara för samma företag där man har varit anställd.Min fråga är stämmer detta med lagen och kollektiv avtalet? Tack på förhand.
SVAR

Hej och tack för att du vänder dig till oss på Lawline med din fråga!

Lagen om anställningsskydd (LAS) reglerar frågor kring anställning. Där anges att arbetstagare som blivit uppsagda på grund av arbetsbrist har företrädesrätt till återanställning "i den verksamhet där de tidigare har varit sysselsatta". Detta innebär att företrädesrätten enbart gäller för det eller de företag där man tidigare varit anställd hos och inte automatiskt andra företag inom samma koncern (25 § LAS).

Vad som gäller enligt arbetsplatsens kollektivavtal kan jag inte svara på eftersom jag inte har det tillgängligt. Om du är medlem i ett fackförbund rekommenderar jag dig att ta kontakt med dem angående din fråga.

Om du har några fler funderingar kan du alltid höra av dig till oss igen!

Vänligen,

Madeleine Runesson
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Arbetsgivarens skyldigheter (753)
2021-05-08 Muntligt utlovad lönehöjning
2021-05-02 Är det lagligt att arbeta 14 dagar i sträck?
2021-04-29 Hur fungerar det vid återanställning av tjänst?
2021-04-29 Kan man kräva skadestånd om man inte får ett anställningsavtal?

Alla besvarade frågor (92074)