FrågaARBETSRÄTTÖvrigt 29/03/2018

Framtida arbetsgivares skyldighet att anmäla positivt drogresultat?

Hejsan!

Har varit i en period i mitt liv där jag brukat en del cannabis. Har ryckt upp mig och sökt nytt jobb, på jobbet jag sökte var jag tvungen att lämna drogtest. Liten sannolikhet att dom ska se något spår av THC, men om det visar sig att dom ser det, vilka konsekvenser kan uppstå?

Att jag inte får jobbet vet jag ju redan om, men kan dom kontakta myndigheter osv? Tex polisen.

I deras drogpolicy står det föjande;

"Sekretess

Personlig information i samband med alkohol- och drogrelaterade problem är

sekretessbelagd och dokumentationen rörande enskilda ärenden ska förvaras

inlåst. "

Med denna information i deras drogpolicy antar jag att OM provet skulle visa positivt på THC antar jag att dom inte gör någon större sak av detta bortsätt från att jag inte passar som anställd via företaget?

MVH.

Lawline svarar

Hej!

Tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga.

Visserligen är det så att arbetsgivaren alltid kan kontakta polisen med provresultatet, men jag har väldigt svårt att se att det skulle ske i praktiken. För det första gynnar det inte arbetsgivaren på något sätt (de måste istället göra extra arbete iom att Polisen sannolikt kommer kräva att de skickar sina drogtester och så vidare), dessutom finns ingen absolut plikt som stadgar att arbetsgivaren måste göra detta (särskilt när du inte ens är anställd än).

Det finns alltid en risk med att ta ett drogtest om man är osäker på vad utfallet kan bli. I detta fall tror jag dock du kan vara lugn. Sannolikt är det så att om testet skulle visa positivt så blir den enda konsekvensen att du inte kommer få tjänsten.

Lycka till!
Vänligen,

Sandra SöderbergRådgivare
Hittade du inte det du sökte?