Fråga om uppsägande av tidsbestämt hyresavtal.

2017-06-27 i Hyresavtal
FRÅGA
hejVi hyr i andrahand o ägarens mor tar hand om deras post eftersom vi har en gemensam brevlådai bottenvåningen o en del kommer till föräldrarnas adress.Nu har även en del post öppnas o det gör ju inte saken bättre.Därför vill vi avbryta kontraktet med omedelbar verkan enl hyreskontraktet löper det ut den sista Juli 2017Kan vi avbryta kontraktet omg ??
SVAR

Hej! Vad kul att du vänder dig till Lawline med din fråga!

Uppsägningstid
I 12 kap. Jordabalken (JB) kan du läsa om regler gällande hyresavtal och hyresrätter. Om man har ett tidsbestämt avtal så är uppsägningstiden lite beroende på hur länge man har bott i lägenheten. Om man bott i lägenheten i längre än tre månader så gäller det att uppsägningstiden också är på tremånader. Det kan du läsa i 12 kap. 4 § JB. Det betyder alltså att ni är skyldiga att betala hyra i tre månader efter det att ni vill säga upp avtalet.

Hoppas det löser sig med allting!

Vänligen,


Elin Gustavsson
Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Hyresavtal (1583)
2021-07-26 Hyresvärden har sagt upp avtalet innan tillträdet har skett
2021-07-25 Rätten att veta sina hyresvillkor
2021-07-23 Hur lång uppsägningstid har jag då jag hyr ett radhus av en privatperson?
2021-07-13 Kan du säga upp din hyresgäst för att den har fört sig illa och skrämt andra hyresgäster?

Alla besvarade frågor (94270)