Fråga kring lön efter man sagt upp sig.

FRÅGA
Hej jag har en fråga.Om jag sagt upp mig och jobbat med annat under två år och märkt att jag inte trivs med det och vill gå tillbaka till min förra arbetsgivare samt att dom vill anställa mig. Har jag rätt att få samma lön som när jag slutade där eller får dom sätta deras lägsta lön enligt kollektivavtal.
SVAR

Hej och tack för att du ställer din fråga till oss på lawline!

Eftersom du har lämnat din tjänst och de skulle vilja anställa dig igen beror det helt på hur löneförhandlingarna vid anställningen ser ut. Skulle de erbjuda dig den lägsta lönen och du accepterar detta så är det helt i sin ordning, vissa saker kan påverka detta dock, som kompetens och utbildning, osv. Men som sagt är detta en fråga vid löneförhandlingen vid anställningens ingående, men de har rätt att erbjuda dig den lägsta lönen de kan.

Hoppas du fick svar på din fråga!

Mvh

Sean Persson
Fick du svar på din fråga?
Kommentarer:
Hallå73 Jag driver ett privat internationellt finansiellt partnerskap som skapades för att hjälpa människor som behöver finansiellt stöd. Om du har ekonomiska svårigheter eller ekonomiskt kaos och behöver pengar för att starta ditt eget företag, eller om du behöver ett lån för att lösa dina skulder eller betala dina räkningar, kan jag bevilja lån som sträcker sig från upp till 5.000.000 sek. Om du är intresserad av mitt erbjudande, berätta vad du vill låna och hur lång tid det tar. Kontakt: nagelsilvia58@gmail.com
2019-07-01 21:16
Kommentera
Relaterat innehåll
Senaste besvarade frågorna inom Arbetsgivarens skyldigheter (591)
2019-09-22 Fråga om bristande arbetsmiljö
2019-08-31 Arbetsgivares skyldighet att anmäla trakasserier på jobbet
2019-08-31 Möte utanför arbetstid och rätt till lön
2019-08-31 Arbetsgivarens skyldighet att tillhandahålla utrustning

Alla besvarade frågor (72996)