Förtal - Sprida rykten

FRÅGA
Har fått veta att en personalchef spridit rykte till tre företag jag sökt till att jag ska ha sexuell trakasserat en eller flera kvinnor på ett företag som jag jobbade på för två år sedan. Är det någon typ av förtal eller kränkning på något sätt. Har omöjliga chanser till något nytt jobb pga detta.
SVAR

Hej, och tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga.

Bestämmelser om då någon kränker en annan persons ära finns i Brottsbalken 5 kap, se här.

Den som utpekar någon såsom brottslig eller klandervärd i sitt levnadssätt eller annars lämnar uppgift som är ägnad att utsätta en person för andras missaktning kan göra sig skyldig till förtal. Har personen som lämnat uppgiften däremot varit skyldig att uttala sig så går denna fri från ansvar. Det är alltså straffritt att uttala sig för myndigheter om man måste, som till exempel vid en rättegång. Personen som lämnat uppgiften kan också gå fri från ansvar om det med hänsyn till omständigheterna är försvarligt att lämna uppgift i saken, och om denna kan visa att uppgiften var sann eller att han hade skälig grund för den. Försvarligt kan det vara då en person som tidigare dömts för en sak, beter sig på ett sådant sätt att det kan finnas risk att den kan komma att göra samma sak igen. Ovan nämnda framgår av bestämmelsen om förtal, som du hittar här.

Att sprida rykten om att du ska ha trakasserat en eller flera kvinnor på ett företag som du jobbade på för två år sedan utgör en sådan uppgift som utpekar dig såsom brottslig eller klandervärd i ditt levnadssätt och kan även vara en sådan uppgift som är ägnad att utsätta dig för andras missaktning.

Av vad du beskrivit verkar det inte som att personalchefen som spridit ryktena om dig varit skyldig att uttala sig om uppgifterna. Om det varit försvarligt av personalchefen att sprida dessa uppgifter till de andra företagen är svårare att svara på. Klart är däremot att de rykten som spridits om dig omfattas av bestämmelsen om förtal och alltså inte är tillåtna att sprida såvida inget undantag är aktuellt.

Hoppas att detta gav dig svar på din fråga. Skulle du ha någon ytterligare fråga eller fundering är du välkommen att lämna en kommentar i fältet nedan.

Vänligen,

Stina Jansson
Fick du svar på din fråga?
Kommentarer:
Hej .Vet inte om det jag egentligen ville veta gav mej något svar ,tror att ni missuppfattade vad mina avsikter va när det gällde förtal eller inte. Vill förtydliga att personalchefen först hade utan min vetenskap berättat om vad jag ska gjort mot en viss kvinna till två olika arbetsplatser som jag relativt enkelt skulle kunna få anställning på. Trots detta va jag helt oskyldig till anklagelserna. Sedan när mina misstankar växte mer och mer ska den aktuella kvinnan gått till polisen och gjort en anmälan mot mig , som senare lades ner eftersom det varken fanns några bevis eller intyg på att det jag blev oskyldigt anklagad för skulle gå att styrka. Nu när jag blandat in den fackliga organisationen mot personalchefen , framkom det att hans agerande varit hänsynslös mot mig. Så pass att de också kommer starta en utredning för att se om det finns skäl och få personalchefen dömd för grovt förtal. Vilket företag jag än kontaktar så frågar alla om jag jobbat på just det aktuella företaget . Mitt namn finns med i vartenda register på de olika företag jag försökt få jobb på . Enligt flera olika bemanningsföretag så har jag fått en stämpel på mig som är en av de värsta tänkbara man kan få som privatperson. Jag mår fruktansvärt dåligt av detta ,vet inte hur man ska orka gå vidare. Men tack vare stöd från den fackliga organisationen och min familj tänker jag kämpa för att det tillslut blir jag som får upprättelse. Det är trots allt bemanningsföretagen som intygat att mina misstankar mot den aktuella personalchefen är sanningsärliga .Tack på förhand . Med vänlig hälsning Mikael
2016-03-13 12:32
Kommentera
Relaterat innehåll
Senaste besvarade frågorna inom Ärekränkning, 5 kap. BrB (1037)
2020-10-19 Någon har skrivit information om mig som inte stämmer - vad kan jag göra?
2020-10-18 Insulting behaviour
2020-10-12 Förtal - vad är det och vad kan jag göra åt det?
2020-10-12 Förtala att anklaga någon för hot?

Alla besvarade frågor (85158)