Försäkringsvillkor vid hyra av släp

2017-04-22 i Hyresavtal
FRÅGA
Hej,Jag hyrde släp från en bensinstation och fick olyckligt nog EN skada på släpet under hyrtiden. I hyresavtalet står detta:4. FörsäkringsvillkorSamtliga släpvagnar är försäkrade. Hyresmannens självrisk gentemot uthyraren är per skada 1 000:-. Hyresmannen friskrivs ej från ansvar för reparationskostnader avseende skador som uppkommit genom vårdslöshet eller slarv, t.ex att stödhjul/ben inte fällts upp.Finns det något som säger att jag skulle behöva betala något annat än 1000 kr?Tack på förhand.
SVAR

Hej!

Tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga!

Som jag förstår din fråga har du genom en olyckshändelse orsakat släpet en skada. Har skadorna uppkommit genom vårdslöshet, alltså genom att du på något sätt inte varit tillräckligt försiktig, kan du bli skadeståndsskyldig för reparationskostnaderna också. Eftersom skadan på släpet uppkom genom en olycka bör du inte vara skyldig att betala mer än självrisken, d.v.s. 1000 kr. Dock kan du få vara beredd på att bevisa att skadan inte skedde på grund av din vårdslöshet.

Vänligen,

Malin Nilsson
Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Hyresavtal (1588)
2021-07-29 Fråga om besittningsskydd vid uthyrning av privatbostad
2021-07-28 Behöver ens partner stå på hyreskontraktet för att få bo med en?
2021-07-28 Tidsbestämt hyresavtal gällande privatbostad - uppsägningstid
2021-07-28 Uppsägningstid vid uthyrning av privatbostad

Alla besvarade frågor (94368)