Formkrav vid äktenskapsförord

FRÅGA
HejJag och min man ska skriva ett äktenskapsförord. Men min man bor i ett annat land just nu. Han väntar på tillstånd från Migrationsverket för att få bo i Sverige. Om min man skriver på avtalet i det land han nu befinner sig och skickar det till mig. Kommer underskriften att gälla när jag registrerar det hos Skatteverket. Tack
SVAR

Hej!

Det kommer fungera alldeles utmärkt om han skriver på avtalet utomlands och skickar det till dig i Sverige. Det finns inget krav på att det måste bevittnas och skrivas under samtidigt.

Formkraven för äktenskapsförord framgår av 7 kap 3 § Äktenskapsbalken. De tre kraven för att ett äktenskapsförord ska bli giltigt är att det ska vara skriftligt, att bådas underskrift är med och att det registreras hos Skatteverket.

Lycka till!

Med vänliga hälsningar

Gustav Persson
Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Äktenskap och äktenskapsförord (1254)
2021-08-04 Får halvsyskon ingå äktenskap med varandra?
2021-08-02 Jag vill skydda min make från mina skulder vid skilsmässa, kan detta göras med hjälp av äktenskapsförord?
2021-07-31 Vad innebär äktenskapsförordet?
2021-07-15 enskild egendom och testamente

Alla besvarade frågor (94634)