Finns det några hinder mot att registrera ett utländskt äktenskap i Sverige?

FRÅGA
har gift forut i sverige och gift i utland med under tiden har skilkd från honom i Sverige, nu vill registrerautland vigsel i sverige finns det nån hinder att registrera?
SVAR

Hej och tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga!

Sverige erkänner utländska äktenskap om äktenskapet är giltigt till formen i det land där äktenskapet ingicks, detta enligt 1:7 lag om vissa internationella rättsförhållanden rörande äktenskap och förmyndarskap. Det innebär alltså att det äktenskap som du ämnar registrera i Sverige måste ha tillkommit på ett giltigt sätt i det land där du gifte dig för att det ska kunna registreras här. Registreringen görs hos Skatteverket och föregås av en hindersprövning, 3:1 ÄB. Skatteverket kontrollerar då bl.a. att ni inte redan är gifta med någon annan eftersom det utgör ett äktenskapshinder enligt svensk rätt, 3:3 ÄB.

Hoppas du fick svar på din fråga.

Vänligen,

Astrid Niva-Lindmark
Fick du svar på din fråga?
Kommentarer:
Hallå69 Jag driver ett privat internationellt finansiellt partnerskap som skapades för att hjälpa människor som behöver finansiellt stöd. Om du har ekonomiska svårigheter eller ekonomiskt kaos och behöver pengar för att starta ditt eget företag, eller om du behöver ett lån för att lösa dina skulder eller betala dina räkningar, kan jag bevilja lån som sträcker sig från upp till 5.000.000 sek. Om du är intresserad av mitt erbjudande, berätta vad du vill låna och hur lång tid det tar. Kontakt E-post: nagelsilvia58@gmail.com tack för din förståelse
2019-10-01 08:30
Kommentera
Relaterat innehåll
Senaste besvarade frågorna inom Äktenskap och äktenskapsförord (1011)
2019-10-22 Betalar min efterlevande make mina skulder trots äktenskapsförord?
2019-10-21 Kan utlänningar gifta sig i Sverige?
2019-10-16 Kan jag få det jag anser att är mitt, trots äktenskapsförord?
2019-10-15 Kan äktenskapsförord jämkas?

Alla besvarade frågor (73866)