Felaktig diagnos - vart vänder jag mig?

FRÅGA
Hej vill veta vart jag ska vända mig har fått diagnos blodcanser der visat sig att det var inte sant jag mår psykiskt dåligt.
SVAR

Hej,

Tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga!


Det första du kan göra är att klaga hos vårdpersonalen som har behandlat dig. Om inte detta hjälper dig kan du vända dig till patientnämnden i ditt landsting. De kan vägleda dig till rätt instans och reda ut ditt klagomål. Du kan även vända dig till hälsa och sjukvårdsnämnden, som i sin tur kan hjälpa dig och även anmäla vårdpersonalen. Du kan även ha rätt till patientskadeersättning, vilket regleras i 6 § patienskadelagen här.

Länk:
http://www.sll.se/verksamhet/halsa-och-vard/patientnamnden-stockholm/http://www.sll.se/politik/politiska-organ/halso--och-sjukvardsnamnden/

Hoppas du fick svar på din fråga. Återkom vid funderingar.


Vänligen,

Robert Green
Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Hälso- och sjukvård (289)
2021-07-28 Anmäla en läkare.
2021-07-11 Gäller proportionalitetsprincipen vid fastspänning?
2021-07-06 Måste jag fortfarande äta mediciner mot min vilja, efter att tvångsvård enligt Lag (1991:1128) om psykiatrisk tvångsvård upphört?
2021-07-01 Vårdgivarens upplysningsplikt om priset vid tandvård

Alla besvarade frågor (94327)