Får man ersättning för outtagna semesterdagar?

FRÅGA
Hej!När man räknar vilken semesterersättning en anställd ska ha, räknar man då in semesterersättning från året innan i lönen?
SVAR

Hej! Tack för att du vänder dig till Lawline.

Semesterersättning är en ersättning som antingen betalas ut månadsvis vid tidsbegränsade anställningar eller annars i samband med att du avslutar din anställning. Jag utgår ifrån att det gäller en semesterersättning vid avslutad anställning då inget annat angetts.

När det gäller semesterersättning vid en avslutad anställning ska man, förutom att räkna in de semesterdagar du skulle ha tagit ut i år, även räkna in de dagar du inte tagit ut under tidigare semesterår. Utöver detta ska även de semesterdagar du har tjänat in för nästa semesterår inkluderas. Ett semesterår avser perioden mellan 1 april och 31 mars.

Hoppas du är nöjd med ditt svar! Skulle du behöva vidare rådgivning eller att boka en tid med jurist är du välkommen att vända dig till oss igen.

Med vänlig hälsning,

Elin Giding
Fick du svar på din fråga?
Kommentarer:
10Hallå Jag driver ett privat internationellt finansiellt partnerskap som skapades för att hjälpa människor som behöver finansiellt stöd. Om du har ekonomiska svårigheter eller ekonomiskt kaos och behöver pengar för att starta ditt eget företag, eller om du behöver ett lån för att lösa dina skulder eller betala dina räkningar, kan jag bevilja lån som sträcker sig från upp till 5.000.000 sek. Om du är intresserad av mitt erbjudande, berätta vad du vill låna och hur lång tid det tar. Kontakt: nagelsilvia58@gmail.com
2019-07-19 16:50
Kommentera
Relaterat innehåll
Senaste besvarade frågorna inom Semester och semesterersättning (274)
2019-09-17 Har jag rätt till semesterersättning?
2019-09-15 Får arbetsgivaren bara in semestertillägget i lönen?
2019-08-26 Har jag rätt till semesterersättning?
2019-08-02 Hur stor blir min semesterersättning?

Alla besvarade frågor (72856)