Ersättning vid personskada

FRÅGA
Hej, det var en individ som avlossade ett vapen nära mitt huvud så nu är min hörsel på vänstersidan nedsatt vad jag känner, men har inte fått papper på det av doktorn än, hur gör jag för att få ersättning av mitt försäkringsbolag?
SVAR

Hej!

Tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga!

Till att börja med så vore det bra om du uppsöker läkare så fort som möjligt för att få intyg på att skadan har uppkommit via skottet. Fundera också över eventuella andra bevis och vittnen till händelsen.
Om personen som avlossade skottet orsakade skadan så kan hen vara skadeståndsskyldig gentemot dig och alltså vara skyldig att ersätta dig för din skada. Prata med personen, om hen har en försäkring så kan du eventuellt få ersättning via denna. En ansvarsförsäkring som kan täcka skadestånd ingår ofta i hemförsäkringen och personen kan prata med sitt försäkringsbolag om vad som gäller.
Det är också möjligt att du kan också få ersättning via ditt eget försäkringsbolag. Jag skulle rekommendera att du kontaktar ditt försäkringsbolag för att få vidare hjälp och information med hur du ska gå tillväga.

Lycka till!
Vänligen

Josefine Dahlqvist
Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Hur kräver man skadestånd? (216)
2021-07-20 Stämningsansökan - skadestånd
2021-07-07 Hur och vad kan man begära när ens granne tagit ner träd och häck?
2021-06-09 Kan man ansöka om stämning för reparationskostnader vid trafikbrott?
2021-05-31 Kräva skadestånd

Alla besvarade frågor (94230)