Bostadsrätt - vilket bud gäller?

2017-11-13 i Köplagen
FRÅGA
Hej. Jag är med i en budgivning på en bostadsrätt. Vi är 2 st som budar. Jag startade budgivningen. Om budgivare 2 hoppar av o jag har lagt högsta o sista budet, kan jag åberopa mitt bud som jag la innan budgivare 2 började buda? (om säljaren accepterar det förståss). Det är ju budgivare 2 som har trissat upp priset o sen hoppar av budgivningen.
SVAR

Hej och tack för att du vänder dig till oss på Lawline!

Det är ditt sista bud som gäller vid varje tillfälle, eftersom detta räknas som ett bindande anbud (1 § avtalslagen). Det ligger i själva budgivningens natur att man står för sitt sista bud. Om du hade fått gå på ett tidigare lägre bud så hade ju budgivare nummer 2 antagligen inte hoppat av eftersom detsamma i så fall hade gällt denne och budgivningen hade failerat. Det är alltså ditt sista bud som gäller.

Hoppas det besvarar din fråga. Tveka inte att höra av dig igen nästa gång du har en juridisk fråga!

Vänliga hälsningar,

Samuel Karlsson
Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Köplagen (1413)
2021-09-15 Vem bär risken för ett i posten försvunnet paket?
2021-09-10 Häva avtal på grund av anteciperat dröjsmål?
2021-09-07 Vad kan jag göra om jag köpt en felaktig båt?
2021-09-06 Vad kan jag göra om jag köpt en felaktig bil på blocket?

Alla besvarade frågor (95697)