Betala arvsskatt i Italien på italienskt arv?

FRÅGA
HejVi är 3 syskon bosatta i Sverige och har svensk medborgarskap . Vi har nu ärvt en del pengar av vår farbror i Italien han var bosatt och italiensk medborgare . Vår fråga ska vi betala arvskatt i Italien och hur mycket hur beräknas det? Tack vänliga hälsningar Anna
SVAR

Hej och tack för din fråga!

Om tillgångarna fanns i Italien vid tiden för dödsfallet är det italiensk arvsrätt som ska tillämpas. Som du kanske vet finns inte längre någon arvsskatt i Sverige, men det förhåller sig inte på samma sätt i övriga Europa. För korrekt uträkning av arvsskatt och arvets beräkning rekommenderar jag att du vänder dig till italiensk juridisk rådgivning eller den italienska motsvarigheten till skatteverket. Detta med anledning av att vi på Lawline endast sysslar med juridisk rådgivning hänförlig till svensk rätt.

Du har även möjlighet att vända dig till den svenska ambassaden i Italien som har koll på hur de italienska skattelagarna fungerar. För mer information om arv i internationella situationer kan du klicka här: http://www.swedenabroad.com/sv-SE/Ambassader/Rom/Service-till-svenska-medborgare/Arv-i-internationella-situationer/.

Hoppas svaret varit till din hjälp. Annars är du varmt välkommen att höra av dig igen.

Mvh,

Nina Erlandsson
Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Internationell skatterätt (292)
2021-07-28 Vart beskattas man för försäljning av fastighet i Mexiko?
2021-07-21 Beskattning av person som ska jobba i Hong Kong
2021-07-20 Beskattning av pension vid flytt utomlands
2021-07-01 Vad är väsentlig anknytning?

Alla besvarade frågor (94361)